Ga naar hoofdinhoud

Ondernemersprijzen TLN uitgereikt


Tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN), afgelopen zaterdag in Den Haag, ontvingen Gebr. Smits Transport BV in Strijen (categorie kleine bedrijven), Kuipers Logistics BV in Oldenzaal (categorie middelgrote bedrijven) en TNT Express Nederland BV in Houten (categorie grote bedrijven) de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2007.

De prijzen werden uitgereikt door minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Enno Osinga (Senior Vice President Cargo, Schiphol Groep), Ruud Stassen (Directeur INK) en Jaco van den Berg (Directeur AGS-Freightwatch).

De toelichtingen van de jury op de drie winnaars waren als volgt:

Over Smits Transport (categorie klein):
”Smits Transport heeft zich geconcentreerd op de levensmiddelensector en verzorgt HACCP-gecertificeerde op- en overslag en vervoer van geconditioneerde en ongeconditioneerde levensmiddelen. Warehousing en crossdocking maken onderdeel uit van het gespecialiseerde dienstenpakket. Hierdoor is het aantal schakels in de keten van voedselleverancier naar retailer verminderd hetgeen een goede waarborging biedt van de voedselveiligheid. Naast deze vorm van securitymanagement weet men zich via social security effectief te wapenen tegen interne criminaliteit. Smits werkt met het bedrijf aan continue kwaliteitsverbetering en beschikt over het Keurmerk Transport & Logistiek. De algehele kwaliteit van de bedrijfsvoering staat voor een bedrijf in deze categorie op hoog niveau.”

Over Kuipers Logistics (categorie middelgroot):
”Vanuit een aanvankelijke concentratie op Centraal Europa heeft Kuipers Logistics zich ontwikkeld als specialist op Italië met een nauwsluitend just-in-time transportconcept waarbinnen de reductie van criminaliteitsrisico’s een belangrijk aandachtspunt is. Via dit concept worden voor een fors aantal voornamelijk Nederlandse klanten hoogwaardige producten vervoerd. Kuipers richt zich verder sterk op de gezondheid en veiligheid van hun chauffeurs. In 2005 werd het bedrijf bekroond met Transport ARBO-prijs. Daarnaast hanteert het bedrijf een stringent regime voor de maximum snelheid, beschikt het over een eigen spiegel-afstelplaats en is het vanuit preventie bezig met de installatie van alcoholsloten in hun vrachtauto’s. Proactief securitymanagement is in de brede zin van het woord stevig geïntegreerd in de bedrijfsvoering.”

Over TNT Express Nederland (categorie groot): 
”TNT Express Nederland is een van ‘s werelds vooraanstaande expressbedrijven. In Europa is het bedrijf marktleider en verwacht in de piekweken anderhalf miljoen kilo pakketten, documenten en vracht per dag te exporteren. TNT Express ontving in 2005 de INK-prijs; dat is dé kwaliteitsprijs van Nederland. Diverse hoogstaande kwaliteitssystemen zijn geïntegreerd in de organisatie. Het centrale kwaliteitsbeleid is ook daadwerkelijk in de operationele praktijk aangetroffen. Het bedrijf is de eerste organisatie die wereldwijd gecertificeerd is als Investor in People. De betrokkenheid van medewerkers en coachend leidinggeven krijgen veel aandacht. Een geïntegreerd en dynamisch security management systeem is gericht op alle aspecten en dimensies van de bedrijfsvoering. De beveiliging van mens, materieel, lading en vastgoed is zeer goed gewaarborgd. Schaalgrootte en grip tot in details op het operationele proces kenmerken de hoogwaardige bedrijfsvoering.”

Met de ondernemersprijs beoogt TLN jaarlijks uitzonderlijke prestaties te belonen van bedrijven die zijn gespecialiseerd in transport en logistiek. Dit jaar lag de focus, behalve natuurlijk op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector, ook op het vlak van ‘securitymanagement’ in de brede zin van het woord. De eerste selectie vond plaats op basis van een uitgebreide vragenlijst. Vervolgens is bij de geselecteerde bedrijven een audit op locatie afgenomen door ViaNorm, een bekende certificerende instelling in de mobiliteitssector. Op basis van de auditrapporten werden de bedrijven genomineerd. De auditrapporten van de genomineerde bedrijven zijn vervolgens aan de jury voorgelegd om per categorie te komen tot de winnaars.

De genomineerden waaruit uiteindelijk de drie genoemde winnaars werden gekozen, waren dit jaar:

Categorie Groot:
•         DGO Express BV (Hoogeveen)
•         Koopman Autotransport BV (Noordhorn)
•         Rotra Forwarding BV (Doesburg)
•         TNT Express Nederland BV(Houten)
Categorie Middelgroot:
•         Kuipers Logistics BV (Oldenzaal)
•         Van Nunen Transport en Logistiek BV (Geldrop)
•         Tiltrans Noord BV (Burgum)
Categorie Klein:
•         Gebr. Smits Transport BV (Strijen)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven