Onafhankelijke softwarevergelijking onderkent veranderingsmogelijkheden Agresso • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Onafhankelijke softwarevergelijking onderkent veranderingsmogelijkheden Agresso


Gebruikers van Agresso Business World kunnen systeemveranderingen sneller en kostenefficiënter doorvoeren dan concurrerende ERP-aanbieders. Dit concludeert Technology Evaluation Centers (TEC), dat onafhankelijk vergelijkingsonderzoek heeft gedaan naar de softwarearchitectuur van de meest toonaangevende ERP-aanbieders.

Het onderzoek toont aan dat gebruikers van Agresso Business World meer dan 95 procent van de benodigde veranderingen zelf kunnen toepassen op hun ERP-oplossing. Concurrerende aanbieders vallen bij het merendeel van deze veranderingen terug op programmeren uitgevoerd door een (externe) IT-afdeling.
 
Budgetoverschrijding
In een onderzoek van IDC onder 250 bedrijven wereldwijd, gehouden in februari 2008, geeft 47 procent van de ERP-gebruikers aan dat de kosten van hun financiële applicaties met honderd procent het budget overschrijden. TEC heeft geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag wat softwareaanbieders ondernemen om het doorvoeren van veranderingen na de implementatie te vergemakkelijken. Aan zowel klanten als interne specialisten werd gevraagd welke technologische methode zij nodig hadden om bedrijfsveranderingen te ondersteunen.

Sleutelgebieden
De vragen hadden betrekking op de vijf sleutelgebieden van verandering: nieuwe (wettelijke) regelgeving, reorganisaties en herstructurering, fusies en overnames, veranderende bedrijfsprocessen en door het financieel management aangestuurde veranderingen. Elke respondent gaf aan dat een verandering ondergebracht kan worden in één van de volgende twee gebieden: Grafical user interface (een display op het bureaublad waarmee de gebruiker door middel van verschillende vensters, icoontjes en muisbewegingen snel gegevens kan verplaatsen, samenvoegen en tonen) en applicatieniveau (een programmeringniveau waarbij een IT-afdeling nodig is om gelijkwaardige bestanden, tabellen en applicatie-datasets te integreren).
Bij concurrende aanbieders is ondersteuning van het applicatieniveau nodig voor bijna alle (respectievelijk 100 en 93 procent) vereiste veranderingsscenario’s. Met Agresso Business World kan de gebruiker meer dan 95 procent van de veranderingen zelf doorvoeren. Dit kunnen zij doen door middel van een GUI, via de drag-and-drop-functie. Integratie van applicaties van derden is hierop een uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven