Ga naar hoofdinhoud

OM boert goed op alle fronten


OM vorkheftrucks en magazijntrucks, voorheen in Europa bekend onder de naam OM-Pimespo, heeft in 2007 een forse groei mogen noteren. De productie steeg met liefst 50 procent, zowel in de sector magazijntrucks als in vorkheftrucks. In Nederland droeg importeur Itolang met een productiestijging van ruim 25 procent behoorlijk bij aan deze groei. De totale omzetstijging die Itolang in 2007 realiseerde, bedroeg overigens ruim 50 ten opzichte van 2006. Dit was mede te danken aan de toegenomen vraag naar palletstellingen (Rosss) en leveringen van Fiora elektrische vierweg en multi-directional zijladers.

Hoewel in bijna alle Europese landen de vraag naar heftrucks en magazijntruck toenam, was het grootste deel van de toegenomen productie toch bestemd voor de nieuwe EU landen, het Midden Oosten en Afrika. OM heeft de laatste jaren veel  producten ingrijpend vernieuwd. In 2007 werden nieuwe elektro pallettrucks, type TL 16-20 met AC techniek (1.600 kg t/m 2.000 kg), een vernieuwde lijn elektrische vorkheftrucks, type XE 13 t/m 20 (1.300 t/m 2.000 kg), nieuwe verbrandingstrucks (LPG en diesel), type XG-XD 15 t/m 30 (1.500 kg t/m 3.000 kg) en een volledig nieuw ontwikkelde reachtruck, type XRS 14 t/m 20 (1.400 kg t/m 2.000 kg) met super-elastic / volrubber banden voor gecombineerde inzet binnen en buiten, geïntroduceerd.

OM produceert, als onderdeel van de Duitse KION Groep, in haar fabrieken in Bari en Luzzara eveneens Komatsu trucks, bestemd voor de Europese markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven