Ga naar hoofdinhoud

NVC-wedstrijd om Gouden Noot gestart


De 24e editie van De NVC Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot is gestart. Met deze inmiddels nationaal en internationaal bekende competitie wil het NVC innovaties op het gebied van verpakkingen stimuleren. Winnaar van de noot is het bedrijf dat de meest innovatieve verpakking van de afgelopen twee jaar op de markt heeft gebracht.

De jury is samengesteld uit achttien vertegenwoordigers van NVC lidbedrijven uit de gehele supply chain van verpakte producten, van grondstofleverancier tot grootwinkelbedrijf. Juryvoorzitter is prof. dr. Onno Omta, hoogleraar Management van Innovatie aan Wageningen University and Research. 

Jurering
De jurering neemt drie volle dagen in beslag en is volgens het NVC een van de zwaarste wedstrijdtrajecten die Nederland kent. In de eerste ronde wordt bepaald welke tien inzendingen genomineerd worden. In de tweede ronde krijgt iedere genomineerde onderneming de gelegenheid om ten overstaan van de gehele jury aan te geven waarom juist zijn of haar inzending de prijs verdient. Behalve een Gouden Noot worden in de tweede ronde ook een Zilveren en een Bronzen Noot toegekend, alsmede zeven Oorkondes van Nominatie.

Stimulerend
De strijd om De Gouden Noot is volgens het Verpakkingscentrum een stimulerende ervaring voor alle medewerkers van de deelnemende ondernemingen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het 7e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner, dat dit jaar plaatsvindt op 30 september in het Holland Casino in Utrecht. De tien genomineerde verpakkingen worden ook prominent tentoongesteld in de NVC-stand bij de centrale ingang van de Macropak, van 30 september tot en met 3 oktober 2008 in Utrecht. Alle tien de genomineerde verpakkingen maken tevens kans op de WorldStar, de verpakkingsprijs van de World Packaging Organisation waar het NVC de Nederlandse belangen behartigt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven