Nu al gedoe om nieuw distributiecentrum Aldi • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nu al gedoe om nieuw distributiecentrum Aldi


Het nieuwe Aldi distributiecentrum in Groningen wordt vrijdag officieel geopend. Maar het warehouse zorgt nu al voor weerstand en boze geluiden.

Aldi heeft er weer een nieuw distributiecentrum bij. Na het pas geopende grote dc in Deventer, is nu Groningen aan de beurt. Vrijdag is de officiële opening, maar het dc is al tijdlang voer voor zorgen en klachten voor omwonenden en natuurorganisaties.

Schadelijk licht

Het probleem voor de bewoners van de wijk De Poffert en natuurorganisaties is de verlichting. Die is te veel en te fel.  Niet fijn vinden de omwonenden en niet goed voor de beesten stellen natuurorganisaties. Die verlichting schadelijk zou zijn voor het nabijgelegen natuurgebied De Onlanden.

Onder meer Natuurmonumenten, Het Groninger Landschap en Natuur- en Milieufederatie Groningen zijn bezorgd over de gevolgen voor de fauna in De Onlanden. Het lichtschijnsel kan dieren storen in hun slaap. Soorten, die ’s nachts actief zijn, kunnen erdoor gedesoriënteerd raken. Denk bijvoorbeeld aan vleermuizen.

Gemeente Groningen

De gemeente is in overleg met Aldi om dit probleem aan te pakken, maar er is geen wettelijke grondslag om maatregelen af te dwingen’, aldus een woordvoerder tegenover RTV Noord.  “Inmiddels zijn de lampen wel meer naar de grond gericht, zodat het licht minder ver naar de omgeving uitstraalt. Bovendien is afgesproken dat de lichtsterkte tussen middernacht en zes uur ’s ochtends tot tien procent wordt teruggebracht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven