Ga naar hoofdinhoud

NSK betrekt nieuw Europees distributiecentrum in Tilburg


Door de groeiende vraag naar NSK-producten heeft rollager producent NSK Europe in Tilburg een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) in gebruik genomen. Hiermee breidt NSK zijn magazijnruimte in Tilburg met 72 procent uit. 

Het EDC heeft een vloeroppervlak van meer dan 17.000 vierkante meter. Het nieuwe magazijn biedt ruimte aan lagers voor industriële en automotive toepassingen, voor klanten verspreid over Europa, Rusland, Turkije en het Midden-Oosten.

SSI SCHÄFER was als turn-key leverancier verantwoordelijk voor de demontage en verhuizing van de bestaande palletstellingen vanaf de oude locatie in Tilburg. Verder realiseerde de magazijninrichter aanvullend nieuw materiaal, zoals palletstellingen voor bulkopslag, palletstellingen voor dozenopslag en een 2-verdiepingen legbordstelling-etagevloerconstructie voor stukspicking.

“Onze verhuizing was logistiek gezien een enorme klus aangezien de klanten er niets van mogen merken en de leveringen gewoon door dienen te gaan”, zegt Daan van Iersel, Project Manager bij NSK Europe. “Voor het overhuizen van 18.000 pallets werkten wij continu met twee ploegen; een ploeg op de oude locatie en een ploeg op de nieuwe locatie. Dankzij de goede samenwerking tussen SSI SCHÄFER en NSK verliep de verhuizing soepel en waren wij zelfs eerder klaar dan verwacht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven