Nooteboom Trailers ontwerpt met Siemens • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nooteboom Trailers ontwerpt met Siemens


Koninklijke Nooteboom Trailers, onderdeel van Nooteboom Holding, heeft gekozen voor de NX- en Teamcenter-software van Siemens PLM Software, een divisie van Siemens Industry Sector. NX vervangt de bestaande software bij Nooteboom en wordt gebruikt voor het driedimensionaal ontwerpen en configureren van trailers. De implementatie zit op dit moment in de pilotfase. Hierin wordt een test uitgevoerd op één van de voertuigfamilies. Nooteboom legt met NX de productstructuur vast, zodat verschillende varianten trailers worden voorbereid voor productie, zonder dat er veel handmatige aanpassingen hoeven te worden doorgevoerd. De nadruk ligt dan ook in het opzetten van een productconfiguratie. 

  Siemens PLM    
 

Toekomst
Tijdens het selectie- en implementatietraject heeft Nooteboom zich laten assisteren door bureau DIM4. Dit onafhankelijke bureau heeft zich volledig toegelegd op de selectie en implementatie van 3D CAD, PDM software en configuratoren. De Teamcenter-software gaat bij Nooteboom gebruikt worden als data management-systeem voor de hele organisatie. Het is de bedoeling dat in de toekomst nog meer, productgerelateerde informatie wordt gekoppeld aan Teamcenter. Te denken valt daarbij aan instructies, wettelijke documenten, handleidingen en schema’s. Enkele tientallen medewerkers van het bedrijf werken met Teamcenter en NX.
 
Testfase
De testfase is momenteel in volle gang, zegt Herm Verbeek, manager engineering van Koninklijke Nooteboom Trailers. “Wat vooral goed bevalt, zijn de vele mogelijkheden om gegevens te structureren en workflows te genereren.” De pilot wordt in de eerste helft van dit jaar afgerond met de live-gang van zowel NX als Teamcenter. De implementatie vindt stap voor stap plaats: de voertuigfamilies gaan één voor één over op de nieuwe software.

Koninklijke Nooteboom
Koninklijke Nooteboom Trailers heeft in Europa een leidende marktpositie in het ontwerpen en fabriceren van voertuigen voor het ‘uitzonderlijk’ wegvervoer van 20 tot 1.000 ton nuttig draagvermogen. Het productaanbod omvat onder meer opleggers (zoals uitschuifbare en hydraulisch gestuurde diepladers, semi-diepladers, vlakke opleggers en module trailers) en aanhangwagens.

Nooteboom trailers 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven