Ga naar hoofdinhoud

Noorse groothandelsgroep verder met Swisslog


De Noorse levensmiddelengroothandel ASKO heeft Swisslog opdracht gegeven zijn nieuwe centrale distributiecentrum (cdc) in te richten. ASKO maakt deel uit van de grootste handelsmaatschappij in Noorwegen, NorgesGruppen. Het nieuwe cdc komt te liggen in Vestby, zuidoostelijk van Oslo, en wordt geïntegreerd met het regionale dc dat daar nu al ligt.

 Norges Gruppen gevel

Het nieuwe cdc van ASKO zal in hoge mate geautomatiseerd zijn en de order vertegenwoordigt een waarde van zo’n 33 miljoen euro. De bedoeling van het nieuwe distributiecentrum is om ASKO efficiënter te laten werken en daarmee de logistieke kosten te verlagen.

“Wij zijn blij dat wij dit centrale distributiecentrum voor ASKO mogen inrichten”, zegt Swisslog-CEO Remo Brunschwiler. “Eerder al hebben we het regionale dc van ASKO in Rogaland gerealiseerd en nu kunnen we dus opnieuw onze toewijding en ervaring in retailprojecten als deze bewijzen.”
Het nieuwe cdc krijgt een capaciteit van meer dan 20.000 palletplaatsen in het hoogbouwmagazijn en krijgt bovendien een miniload magazijn met zo’n 120.000 plaatsen en veertig miniload kranen.

Norges Gruppen 1 Norges Gruppen 2

ASKO wil met het nieuwe cdc efficiënter gaan werken en de logistieke kosten verlagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven