Nominaties Veiligste Magazijn 2008 bekend • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nominaties Veiligste Magazijn 2008 bekend


A.S. Watson (Kruidvat), Caterpillar Logistics Services en Centocor dingen mee naar de titel Veiligste Magazijn van Nederland 2008. De winnaar wordt 28 oktober bekendgemaakt tijdens het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s.

Inspecteurs van het CCV, het exameninstituut voor onder meer hef- en reachtruckchauffeurs, hebben afgelopen negen magazijnen uit allerlei branches onderzocht. Vervolgens heeft de jury, voorgezeten door professor René de Koster, de drie bedrijven geselecteerd voor de felbegeerde titel.

A.S. Watson heeft met een oppervlak van 50.000 m2 het grootste distributiecentrum van de drie kandidaten. Hiervandaan worden Kruidvat-filialen in heel Nederland beleverd. Vorig jaar stond het bedrijf ook al op de kandidaten lijst, maar kwam niet tot de top 3. Dit keer wist het bedrijf wel een nominatie in de wacht te slepen dankzij grote vorderingen in het afgelopen jaar.

Caterpillar
Caterpillar dingt mee met het dc in Breda, waar onderdelen van het automerk SsangYong liggen opgeslagen. De operatie voor SsangYong is in het voorjaar van 2007 opgestart.

Centocor
De laatste genomineerde is Centocor uit Schiphol-Rijk. Dit is een biofarmaceutisch bedrijf met ruim 1100 medewerkers. Daarvan werken er dertien in het 12.000 m2 grote magazijn. In 2004 heeft het bedrijf een project opgestart onder de naam SOLAR: Safe Observations Leading to Accident Reduction. Hierbij observeren medewerkers elkaar op veilig en onveilig gedrag.

Welzijn
De jury brengt in september een bezoek aan de drie genomineerde magazijnen. Ze kijkt daarbij niet alleen naar veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar ook naar de inrichting van de processen. Het gaat er hierbij om dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. Ook zal de jury extra aandacht besteden aan het welzijn van de medewerkers.

De winnaar krijgt een cheque van 5.000 euro.

Website
Voor meer informatie over de verkiezing, de beoordelingscriteria en de verdere procedure: http://www.hetveiligstemagazijn.nl/. Hier staat ook een uitgebreid profiel op van de winnaars van 2006 en 2007 en achtergrondinformatie over veiligheid in magazijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven