Nissan neemt Atlet over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nissan neemt Atlet over


Nissan Motor Co neemt voor de volle honderd procent de aandelen over van Atlet. Atlet en Nissan en zijn al langer businesspartners in verschillende landen. Deze samenwerking mondt nu uit in een overname.
Door deze overname ontstaat er volgens beide partijen een groter en sterker bedrijf, dat de positie in de globale markt zal versterken met een volledig leveringsprogramma. Als gevolg hiervan denken Nissan en Atlet nu en in de toekomst hun relaties ook in Nederland en België nog beter van dienst kunnen zijn.
Toshio Aoki, corporate vice president van Nissan Motor Co. Ltd en verantwoordelijk voor de Industrial Machinery Division, noemt Atlet de ideale partner om de positie van het bedrijf in de markt in material handling uit te bouwen.

Atlet logo

Marianne Brismar, CEO van Atlet AB noemt op haar beurt Nissan een ‘natural fit’. “Niet alleen biedt het ons de mogelijkheid om onze eigen positie wereldwijd in material handling te verstevigen, maar het biedt ook mogelijkheden om in nieuwe markten door te breken.”
Atlet werd 49 jaar geleden opgericht door Knut Jacobsson en was tot op heden een familiebedrijf. Gezamenlijk produceren de twee bedrijven meer dan 36.500 producten per jaar wereldwijd, met een gezamenlijke omzet van 858 miljoen euro. De beide merken Atlet en Nissan zullen gewoon blijven bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven