Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ´Transport in cijfers´ uit


De jaarlijkse uitgave ‘Transport in Cijfers’ is uit. De bundeling van cijfers in tabellen en grafieken geeft de actuele stand van zaken in het wegtransport weer. Transport in cijfers wordt elk jaar geüpdatet met nieuwe cijfers en bevat onder meer informatie over algemene bedrijfstakgegevens, vervoersstromen, kosten, rendementen, verkeersveiligheid en milieuprestaties.

Knokken
Uit de uitgave komt volgens TLN-voorzitter Alexander Sakkers naar voren dat transportbedrijven in het wegvervoer flink profiteren van de economische groei in Nederland en de rest van Europa. Volgens hem kon een verdere verbetering van de rentabiliteit in 2006 en 2007 dan ook niet uitblijven. “Toch blijft het voor de Nederlandse transporteur knokken”, aldus Sakkers. “Vooral in het internationale vervoer, waarbij buitenlandse transportbedrijven met een lagere kostprijs door lagere loonkosten en/of brandstofkosten met lagere tarieven kunnen concurreren. Naast concurrentie worden transportbedrijven in toenemende mate geconfronteerd met meer en meer files, wachttijden, milieueisen, venstertijden, kostenstijgingen, zowel op lokaal, regionaal, landelijk als Europees niveau.”
 
De belangenbehartiger voor het wegtransport verwacht dat de bedrijvigheid binnen het beroepsgoederenvervoer over de weg voorlopig parallel loopt aan de groei van de binnenlandse consumptie en de export.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven