Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe records voor Vanderlande


Vanderlande Industries, specialist in geautomatiseerde material handling systemen,  heeft in het op 31 maart jl. afgesloten boekjaar een nettowinst genoteerd van € 34.1 miljoen. Dit is een stijging van 28 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met 23 procent naar € 611 miljoen en het orderboek bleef met een omvang van € 790 miljoen op een zeer hoog niveau. Vanderlande verwacht in het nu lopende boekjaar een verdere stijging van de omzet. Het aantal werknemers steeg in het afgelopen jaar met 209 personen steeg tot een totaal van 1.742 en zal ook in het komende jaar blijven groeien.

Beste jaar ooit
Peter Gerretse, president en CEO van Vanderlande Industries, zegt over de resultaten: “Opnieuw kunnen we terugkijken op ons beste jaar ooit met een 23 procent hogere omzet en een, met 28 procent, nog sterker gestegen winst. We zijn succesvol geweest in alle business segmenten en in staat geweest een groot aantal orders binnen te halen. In bagageafhandeling, waarin Vanderlande een van de leiders in de industrie is, zijn we er opnieuw in geslaagd om orders uit de hele wereld binnen te halen, van Rusland tot het Verre Oosten en van Amerika tot Saoedi-Arabië.”

Heathrow
Hij vervolgt: “De nieuwe Terminal 5 op Londen Heathrow is succesvol overgedragen aan de BAA. In tegenstelling tot wat in sommige kranten gestaan heeft, draaide het systeem vanaf het begin goed. Het totale bagageafhandelingsproces van de luchthaven is ook zeer snel beter gaan lopen, na initiële opstartproblemen gedurende de eerste dagen. De markt voor distributiesystemen bleef stabiel op het hoge niveau van vorig jaar. Dit heeft geresulteerd in een stijging van de orders. Ondernemingen zoals Kaufland, Amazon, van den Ban en Tesco.com droegen bij aan de orderontvangsten in dit segment.”

DHL
Peter Gerretse: “Met orders van FedEx, UPS, DHL, TNT, Bartolini en vele anderen, hebben we onze positie in het Express Parcel segment duidelijk verbeterd, hoewel de investeringen in dit segment zich dit jaar op een laag niveau bevonden. Ook zijn we zeer trots op de succesvolle oplevering van de nieuwe hub voor DHL in Leipzig, een contract dat we in recordtijd gerealiseerd hebben. En dan zijn er nog onze services activiteiten. De omzet hiervan bereikte opnieuw een record niveau en services vormen inmiddels een belangrijke bijdrage aan onze omzet. Deze ontwikkelingen onderstrepen de uitstekende positie van Vanderlande Industries wereldwijd en wij verwachten een verdere groei in het boekjaar 2008/2009.”

Nieuwe mensen
Gedurende de afgelopen vijf jaar is het aantal werknemers bij Vanderlande met liefst 60 procent gestegen, tot een totaal van 1.742. De toekomstverwachtingen laten zien dat dit aantal verder zal stijgen. Zo heeft het bedrijf momenteel zo’n 80 vacatures, voornamelijk voor technici en IT specialisten op HBO- en universitair niveau.
De goede reputatie van Vanderlande Industries als werkgever is recentelijk weer bevestigd door nominaties tot ‘Top Werkgever 2008’ en Gouden Winnaar in het recente werknemer tevredenheids onderzoek ‘Beste Werkgever’ van de Volkskrant.

Vooruitzichten
Er is veel onzekerheid over hoe de wereldeconomie zich zal ontwikkelen in het financiële jaar 2008/2009. Dit maakt het moeilijk om een marktverwachting te geven. In het boekjaar 2008/2009 verwacht Vanderlande Industries daarom een gematigde groei van de orderontvangsten. Gebaseerd op het huidige orderboek zal de omzet naar verwachting significant stijgen. De winst zal op een vergelijkbaar niveau blijven als gevolg van een andere samenstelling van de projecten in de uitvoeringsfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven