Nieuwe dochter voor Gefco in China • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe dochter voor Gefco in China


De Gefco Groep heeft een nieuwe dochteronderneming  in China. Met de opening van de nieuwe vestiging, genaamd Gefco International Logistics (China) Company Limited, komt er een einde aan de in 2004 opgezette joint venture met de Chinese logistiek dienstverlener DTW, van wie Gefco de aandelen heeft aangekocht.

Gefco China richt zich op de internationale goederenstroom van en naar China. De dagelijkse leiding is in handen van Dominique Schmitt. Voorzitter is Yves Fargues, voorzitter en CEO van Gefco. Het belangrijkste zijn de Internationale Overseas logistiek (zee- en luchtvracht) en Automotive logistiek.

Een van Gefco’s belangrijkste aandachtsgebieden in deze regio is de export van nieuwe auto’s, geproduceerd in China, en het transporteren naar andere delen van de wereld, voornamelijk Rusland. Gefco werkt samen met China’s grootste particulier autovervoerder, Changjiu.

Belangrijke speler
Een ander gebied waar Gefco zich op wil richten, zijn de zee- en luchtvrachtstromingen tussen China en India. De groep zal verder bouwen aan de samenwerking met logistiek dienstverlener Uniworld en een dicht zee- en luchtvracht transportnetwerk, met depots in Shanghai, Tianjin, Qingdoa, Wuhan en Guangzhou. Derde aandachtsgebied zijn de inbound logistieke activiteiten, met name automotive Global Sourcing. De Gefco Groep streeft ernaar een belangrijke speler te worden in de bevoorradingslogistiek van China naar de gehele Europese industrie.

Verder zal er een joint venture worden opgezet tussen en een Chinese logistieke organisatie om logistieke diensten te verlenen aan Dong Feng Peugeot Citroen Automobile (DPCA) bij de Wuhan faciliteit zoals onderdelenontvangst, opslag en leveringen voor de montagelijn. Dit, omdat Gefco PSA Peugeot Citroen op dit moment ondersteunt bij haar ontwikkeling in China.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven