Nieuwe distributeur voor 4,5 miljoen schoolboeken en atlassen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe distributeur voor 4,5 miljoen schoolboeken en atlassen


De schoolboeken van Noordhoff Uitgevers zullen voortaan gedistribueerd worden door CB. De logistiek dienstverlener verstuurt in mei de eerste (les)boeken en atlassen naar scholen, universiteiten en naar leerlingen thuis. CB zal ook het voorraadbeheer voor zijn rekening nemen.

Eind maart is de educatieve uitgever Noordhoff Uitgevers gestart om de boeken te verhuizen van Groningen naar Culemborg, waar de hoofdvestiging van Centraal Boekhuis (CB) staat. De verhuizing behelst zeven vrachtwagens met 14.000 pallets met daarop ruim vierenhalf miljoen lesboeken.

“Met CB hebben we een partner die de boekensector in het algemeen én de educatieve sector in het bijzonder uitermate goed kent en die weet welke logistieke uitdaging onze vraag met zich meebrengt”, aldus Maarten Cleeren, directeur ‘learning solutions’ bij Noordhoff.

“Snelheid, kwaliteit en het vermogen om snel te kunnen bewegen in een veranderende markt spelen een belangrijke rol in onze keuze. We zijn ervan overtuigd dat we samen met CB onze klanten tijdig en foutloos kunnen leveren”, aldus Cleeren.

Mathijs Suidman, directeur media van CB, laat weten ‘trots’ te zijn dat CB de logistiek gaat verzorgen voor Noordhoff Uitgevers: “In het voortraject werken we al op een heel prettige manier samen, we kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten.”

Over CB

CB (Centraal Broekhuis) heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce-logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. In 2018 realiseerde CB een omzet van negentig miljoen euro met een resultaat van elf miljoen euro.

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven