Nieuw WMS moet kwaliteit 3PLogistics verbeteren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw WMS moet kwaliteit 3PLogistics verbeteren


Logistiek dienstverlener 3PLogistics uit Zutphen heeft recent een nieuw WMS geïmplementeerd. Het warehouse management systeem moet de efficiency en de kwaliteit verbeteren.

Logistiek dienstverlener 3PLogistics is onlangs live gegaan met een nieuw warehousemanagementsysteem (WMS) In&Out WMS van Centric. In&Out WMS ondersteunt 3PLogistics bij de in- en outboundprocessen en het orderpicken, verpakken en verzendklaar maken van de goederen van de klanten van 3PLogistics. Ook biedt het WMS real-time voorraadbeheer, waarmee 3PLogistics de voorraadniveaus in real-time kan bijhouden en beheren.

Hogere nauwkeurigheid

Daarmee is het 20-jarige oude WMS van het bedrijf vervangen. Het implementatietraject startte in januari 2022 en is afgerond binnen de gestelde tijd en zonder overschrijding van het budget. Het WMS moet zorgen voor een hogere nauwkeurigheid van de voorraadgegevens en een verbeterde klantenservice, omdat klanten altijd inzicht hebben in de beschikbaarheid van producten.

Lees ook
Moeite met WMS keuze? Nieuwe stemwijzer biedt wellicht uitkomst

Met de traceer- en rapportagemogelijkheden van In&Out WMS kan het bedrijf de bewegingen van goederen in de verschillende magazijnen bijhouden, van ontvangst tot en met verzending. Zo kan 3PLogistics snel problemen en eventuele vertragingen identificeren.

Bijsturen op real-time gegevens

Johannes van Raalte, eigenaar bij 3PLogistics: “We hebben optimaal inzicht in alle voorraden en kunnen snel bijsturen op basis van real-time gegevens. Het WMS helpt ons ook om de productiviteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid naar een nog hoger niveau te tillen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven