Nieuw warehouse Movianto in Weert nadert voltooiing: de eerste foto's • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw warehouse Movianto in Weert nadert voltooiing: de eerste foto’s


Movianto opent binnenkort zijn nieuwe vestiging in Weert. Hiermee verhoogt de logistieke dienstverlener zijn opslagcapaciteit in ons land met ongeveer 50 procent.

Movianto, de logistieke kracht achter de opslag en distributie van het coronavaccin, breidt opnieuw uit. Vorig jaar werd het plan aangekondigd en begonnen met de nieuwbouw. Binnenkort wordt het nieuwe warehouse in gebruik genomen.

Investeringspakket Movianto van circa 150 miljoen euro

Met een nieuwe vestiging in Weert breidt de pharma expert zijn warehousecapaciteit in Nederland met circa 50 procent uit. Het logistieke centrum, dat deze maand operationeel wordt, maakt deel uit van een investeringspakket van circa 150 miljoen euro waarmee Movianto dit jaar haar netwerk zal uitbreiden en verdichten.

Vergroting capaciteit

Het nieuwe logistieke centrum vergroot de opslagcapaciteit van Movianto in Nederland van 23.000 naar 34.000 pallets. Wat dit volgens Patrick Verkuijlen, Managing Director van Movianto Nederland bijzonder maakt, is het feit dat in alle temperatuurbereiken extra capaciteit wordt gecreëerd.

Ingebruikname

Movianto start de werkzaamheden in de nieuwe vestiging geleidelijk op: Verkuijlen: “We starten deze maand in de standaard service met kamertemperatuur, nemen daarna de koelruimte van 2 tot 8 graden Celsius en 2.800 palletplaatsen in gebruik en starten waarschijnlijk in april met ruimte voor 600 pallets in de diepvriesruimte van -27 graden Celsius.”

“De nieuwe locatie is gekozen omdat deze ideaal is voor het implementeren van wereldwijde en regionale logistieke concepten,” vervolgt Verkuijlen. Vanuit Weert en vanuit Oss is niet alleen een 24-uurs distributie mogelijk in de Benelux, maar ook in Duitsland, de grootste markt van Europa. “Tegelijkertijd zijn belangrijke luchthavens en zeehavens zeer dichtbij, evenals verschillende knooppunten van grote transportdienstverleners.”

In Nederland heeft Movianto tot nu toe nationale en internationale oplossingen geboden voor de opslag en distributie van pharmaproducten vanuit haar locatie in Oss en heeft zij onder andere de centrale logistiek van de Corona-vaccins van het land ontworpen en uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse overheid.

Dit contract heeft geleid tot een sterke groei van de onderneming. “We zijn de afgelopen vier jaar met gemiddeld 30 procent per jaar gegroeid. Movianto heeft wereldwijd capaciteit en uitbreiding gepland om te anticiperen op de ontwikkeling van klanten en Weert is de volgende stap in dat plan.”

Wat het personeel betreft, werkt Movianto met een mix van ervaren personeel en nieuwe krachten. Zo zullen bijvoorbeeld het beheer en de administratie van beide Nederlandse locaties worden gedeeld. Operationeel zijn de eerste nieuwe medewerkers in Weert al aangenomen en opgeleid. Tegen het einde van het jaar wil Movianto in Weert in totaal 40 nieuwe banen gecreëerd hebben.

Het nieuwe logistieke centrum voldoet niet alleen aan de eisen van de EU-GDP (Good Distribution Practice) voor farmaceutische producten, maar ook aan de hoogste veiligheids- en milieunormen. Bij de bouw van de faciliteit werden de eisen voor certificering volgens de TAPA A-norm al in acht genomen, evenals de duurzaamheidsnormen van de Walden Group, waar Movianto deel van uitmaakt. De belangrijkste energiebron voor het pakhuis is een zonnesysteem dat op het dak is geïnstalleerd. De verwarming van de kantoren wordt gevoed door afvalwarmte van de koel- en vriesruimten.

“Met deze investering hebben we een nieuwe stap gezet in het strategische Europese en wereldwijde groeiplan van Movianto,” zegt Thomas Creuzberger, CEO van Movianto Group. “Alleen al dit jaar zullen we 150 miljoen euro investeren in verschillende uitbreidingsprojecten – en binnenkort zullen we de volgende opening kunnen vieren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven