Nieuw warehouse en WMS voor drankendistributeur Murgier • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw warehouse en WMS voor drankendistributeur Murgier


Drankendistributeur Murgier is met een van haar belangrijkste magazijnen verhuisd. Tegelijk heeft het bedrijf een nieuw WMS geïmplementeerd.

Het logistieke en orderpickproces moesten sneller en efficiënter. Om dat te regelen heeft  drankendistributeur Murgier gekozen voor een nieuwe aanpak met een nieuw WMS (Magistor) van Savoye.

Vanuit de thuisregio in de Rhône-Alpes bedient de Murgier Groep meer dan 5.000 klanten in de horeca (cafés, hotels, restaurants) en catering. Murgier Distribution is de distributietak voor bieren, koffie, warme dranken, wijnen en gedistilleerde dranken en beschikt over drie magazijnen om het regionale netwerk te kunnen beleveren.

“Het orderpicken gebeurde nog steeds handmatig, met behulp van een ERP. We stelden een team samen om drie mogelijke aanbieders te selecteren voor een nieuw  WMS”, vertelt Richard Foltz, Logistics and Distribution Manager op de locatie in La Boisse. Het WMS was nodig om de voortdurende groei van het bedrijf te kunnen opvangen en de hoeveelheden, volumes en zelfs de houdbaarheid van de dranken te kunnen overzien en traceren.

Warehouse Management Systeem op drankendistributie

De verhuizing vond eind december 2019 plaats, net na de piekperiode van het bedrijf en het begin van corona en de lockdowns. Het bedrijf ging van 18 naar 2 dagelijkse bezorgrondes. : Dit was voor ons de ideale gelegenheid om de software te leren gebruiken en snel voordelen te realiseren: optimalisatie van de herbevoorrading, pickroutes, aangepaste lay-outs.

Verbeterde traceerbaarheid

Vandaag de dag zijn de activiteiten met een nieuw dc in La Boisse volledig hervat. De distributeur pickt ongeveer 1.500 tot 2.000 orderregels per dag vanuit ongeveer 12.000 tot 13.000 actieve voorraadlocaties. De traceerbaarheid is verbeterd en de medewerkers profiteren van het overzicht.” Murgier kijkt nu om het WMS ook op andere locaties te implementeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven