Ga naar hoofdinhoud

Nieuw sorteercentrum voor GO! Express & Logistics


Logistiek dienstverlener GO! Express & Logistics is in mei gestart met de bouw van een nieuwe sorteercentrum in Niederaula (Duitsland). Eind dit jaar zal het project gereed zijn.

Dan wordt de nieuwe hub in bedrijf genomen. GO! is een bedrijf met meer dan 1.400 werknemers en ca. 70.000 klanten, die het bedient met meer dan 3.000 koeriers op ruim 100 bestemmingen in Europa.
In de eerste bouwfase ontstaat een 3.600 m² grote hal met een compleet automatische installatie met shoesorter sorteertechniek. Deze installatie wordt geleverd door Van Riet MHS BV in Nieuwegein. Het investeringsvolume bedraagt 7 miljoen euro.

Capaciteitsgrens
Positieve ontwikkelingen in het aantal te verzenden pakketten heeft ertoe geleid dat de KEP-dienstverlener het nieuwe sorteercentrum in Niederaula moest bouwen. Het bestaande HUB in Neuenstein (eveneens in Duitsland) heeft haar capaciteitsgrens bereikt. Voor de bouw van dit project ‘HUB 2020’ heeft de onderneming een 30.000 m² groot terrein in Niederaula verworven. Het modulair opgebouwde bouwproject bestaat uit diverse opbouwfases tot 2020.

Centraal omslagpunt
Het sorteervermogen is voorbereid om in de beginfase 6.000 zendingen per uur te verwerken en kan uitgebreid worden tot een maximum van 12.000 – 13.000 zendingen per uur. Met deze nieuwe HUB creëert GO! in Niederaula een centraal
omslagpunt, waar door middel van het modulaire systeem op het gebied van oppervlakte en sorteertechniek voldoende capaciteit geboden wordt voor de komende tien tot vijftien jaar.

Hoge capaciteitssorter
Van Riet Material Handling Systems werd als hoofdleverancier voor de complete transport- en sorteertechniek gekozen. Het hart van de installatie bestaat uit een pakketvriendelijke ‘hoge capaciteitssorter’. Informatie over alle pakstukken wordt via een centraal volume-, weeg- en scansysteem geregistreerd. De sorteertechniek draait met een snelheid van 2,5 meter per seconde. Deze complete installatie is uit te breiden en is voorbereid voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven