Nieuw R&D-centre voor Linde • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw R&D-centre voor Linde


Op 25 mei jl opende Linde Material Handling in het Duitse Aschaffenburg officieel zijn splinternieuwe Research & Development Centre. “Een wezenlijke bron voor het toekomstig succes van het Linde-concern”.

Zo noemt directiewoordvoerder Stefan Rinck het nieuwe centrum in zijn openingsspeech.
Linde Material Handling heeft zo’n 10 miljoen euro geïnvesteerd in drie nieuwe gebouwen en de integratie hierbij van een vierde, reeds bestaand gebouw. Het R&D centrum beslaat zo’n 10.000 m2 en bestaat uit kantoren, testruimten en diverse productieruimten voor innovatieve ontwikkelingen.

iPEP
In het nieuwe ontwikkelingscentrum zal het Linde iPEP-programma, dat staat voor het Innovatieve Product Ontwikkelings Proces, een centrale rol spelen. Medewerkers uit alle disciplines van het concern gaan er samenwerken om continu vooraan te blijven lopen in de ontwikkelingen op de hef- en magazijntruckmarkt. Doel is uiteindelijk om de tijd die met nieuwe ontwikkelingen gemoeid is te verkorten, en tegelijkertijd de ontwikkelingscapaciteiten en -mogelijkheden te vergroten.

Nummer 1 positie wereldwijd
Hiermee moeten ook de kosten die nieuwe ontwikkelingen en introducties met zich meebrengen, in toom gehouden kunnen worden, hetgeen de marktpositie van Linde verder kan versterken.
De directie van Linde Material Handling sprak in Aschaffenburg onvoorwaardelijk de doelstelling uit om de nummer 1 positie wereldwijd (nu nog vergeven aan Toyota Material Handling) te heroveren. In Europa heeft Linde deze positie overigens nog altijd vast in handen. Vooral in Noord-Amerika, Azië en de Oost-Europese landen valt voor Linde nog veel te winnen.

Linde R&D Center 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven