Ga naar hoofdinhoud

Nieuw medisch dc in Capelle a/d IJssel


Logistiek dienstverlener Hospital Logistics heeft een nieuw medisch distributiecentrum geopend in Capelle aan den IJssel.  Het is de eerste vestiging voor Hospital Logistics op de Nederlandse markt van de zorglogistiek. Hospital Logistics denkt met dit eerste dc een stap te hebben gezet naar een langdurige en succesvolle aanwezigheid op de Nederlandse markt van de zorglogistiek. Jaren van voorbereiding zijn aan dit medisch dc voorafgegaan.

Algemeen directeur Eric Dewaet. “Net zoals dit pand erop gericht is om op termijn activiteiten voor meerdere klanten te huisvesten, zullen er zeker in de toekomst nog vestigingen van Hospital Logistics volgen, gezien de lopende opportunities”

Tonny Post
Hospital Logistics Nederland heeft inmiddels een stap gezet door Tonny Post aan te nemen. Tot voor kort was hij projectmanager (bouw, inrichting en opstart) van het Logistiek Centrum Eemspoort, het gezamenlijke distributiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini ziekenhuis in Groningen. Daarvoor was Post werkzaam als leidinggevende in de logistiek bij Wolters-Kluwer, Albert Heijn en het UMCG. Daarnaast heeft hij diverse logistieke opdrachten tot uitvoering gebracht.
 

Ervaring in de zorglogistiek
“Bij Hospital Logistics heb ik als projectmanager de ruimte om logistieke oplossingen daadwerkelijk succesvol tot stand te brengen, gericht op de specifieke zorgklant en in samenwerking met de klant”, zegt Post desgevraagd. “Hospital Logisctics richt zich voor 100 procent op de logistieke dienstverlening voor de complete zorgsector. Dat doen ze al meer dan tien jaar in België. Geen loze woorden, maar jaren van daden”, aldus Post. De keuze van Tonny Post voor Hospital Logistics Nederland onderstreept volgens beide partijen waar Hospital Logistics in België en Nederland voor staat : logistiek vakspecialisme, gecombineerd met ervaring in de zorgsector.

Het nieuwe dc
Het distributiecentrum in Capelle aan den IJssel beschikt over een vloeroppervlak van 4.200 vierkante meter, opslag en kantoorruimte. Inpandig is ook een cleanroom aanwezig voor de opslag en behandeling van steriele goederen. Het dc is feitelijk al sinds mei operationeel. Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft haar complete logistiek uitbesteed aan Hospital Logistics. Deze uitbesteding houdt in dat vanuit het medisch distributiecentrum in Capelle aan den IJssel het beheer wordt gedaan van alle steriele en niet-steriele goederen.

 
Geen omkijken naar
Bas Mulder, die als projectmanager bij Hospital Logistics Nederland verantwoordelijk was voor de opzet van het medisch distributiecentrum in Capelle zegt: “We hebben de regie over de twee Groene Hart Ziekenhuis-locaties zo ingericht dat de verschillende afdelingen geen omkijken meer hebben naar hun logistiek. Daarnaast is ook de zorg over het voorraadbeheer en de (fijn) distributie in onze handen gekomen.”

Inkoop
Ook het inkoopproces en de afhandeling van koopartikelen neemt Hospital Logistics Nederland over van het Goudse ziekenhuis. “Het is wel zo dat het ziekenhuis verantwoordelijk blijft voor de strategische inkoop van de goederen. Wij zijn verantwoordelijk voor de operationele inkoop en behandeling van de goederen tot bij de eindgebruiker,” aldus Mulder.

Foto’s: Tonny Post

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven