Ga naar hoofdinhoud

Nieuw logistiek centrum Groninger ziekenhuizen


Het Universitair Medisch Centrum in Groningen bouwt een logistiek centrum op het bedrijventerrein Eemspoort in Groningen. In het logistiek centrum zal onder meer de afhandeling en opslag van goederen van zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis plaatsvinden. Van Riet levert voor dit nieuwe logistieke centrum een transportsysteem waarmee de orders snel en efficiënt verzameld worden.

In het nieuwe centrum worden de goederen uit zes verzamelgebieden op drie verdiepingsvloeren met doorrolstellingen en legbordstellingen aangevoerd. De transportbanen in deze orderpickgebieden zijn in de stellingen geïntegreerd.
Ook het centraal medische archief van patiëntendossiers (eveneens verdeeld over drie vloeren) is op het systeem aangesloten. De verzamelbakken, voorzien van een barcode, worden op de begane grond opgezet. Het verticale transport tussen de verdiepingsvloeren wordt verzorgd door goederenheffers en spiraalconveyors. Bij ieder beslispunt (‘verzamelzone’) worden de bakken gescand en gesorteerd. Indien de bak bestemd is voor de zone om producten toe te voegen aan de order, dan wordt de bak uitgesluisd door middel van pushertechniek. In alle andere gevallen wordt de bak verder gedirigeerd.
Alle bakken met verzamelde orders worden uiteindelijk naar de expeditie getransporteerd. Hier aangekomen verdeelt een expeditiesorter de bakken over tien bestemmingen, de diverse ‘interne klanten’ van beide ziekenhuizen. Het is de wens van het UMCG om in de eerste fase het systeem zonder koppeling aan een hostcomputersysteem uit te voeren. Op een later tijdstip zal deze koppeling, zonder verstoring van het productieproces, alsnog gerealiseerd worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven