Ga naar hoofdinhoud

Nieuw geautomatiseerd DC Jumbo


Jumbo start eind 2017 met de bouw van een geautomatiseerd landelijk DC voor medium- en slowmove artikelen in Nieuwegein. De retailer speelt daarmee naar eigen zeggen in op de verdere groei van het aantal vestigingen en online mogelijkheden.

Het nieuwe distributiecentrum van Jumbo met een oppervlakte van circa 43.000 m2 wordt gebouwd op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein. “De automatisering zal verzorgd worden door de Duitse firma Witron, op basis van haar wereldwijd bewezen technologie”, aldus een toelichting van het concern.

Elst sluit

Als gevolg hiervan zullen de logistieke activiteiten van het landelijke distributiecentrum in Elst bij oplevering (begin 2020) overgaan naar Nieuwegein. In het najaar van 2018 zijn naar verwachting de personele consequenties van deze ontwikkeling bekend. Frits van Eerd: “Het is belangrijk dat we onze sterke positie in de markt behouden. Het automatiseren van onze logistieke processen draagt daaraan bij. Vanzelfsprekend zullen we dit proces zorgvuldig doorlopen met persoonlijke aandacht voor de betrokken medewerkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven