Nieuw diepvriesmagazijn La Lorraine Bakery Group • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw diepvriesmagazijn La Lorraine Bakery Group


La Lorraine Bakery Group in Polen heeft een nieuw automatisch  hoogbouw diepvriesmagazijn voor de diepgevroren bakkerijproducten.  Het hoogbouwmagazijn maakt deel uit van een investeringsprogramma, waarmee de fabriek haar productiecapaciteit in de toekomst kan verdubbelen. State-of-the-art technologie en volledig geautomatiseerde processen zorgen voor een optimale voorraadbeschikbaarheid voor ongeveer 100 sales partners en meer dan 4.000 supermarkten.

In de nazomer van 2015 realiseerde SSI SCHÄFER een volledig geautomatiseerd 3-gangen diepvries hoogbouwmagazijn van 41 meter hoog met meer dan 15.000 locaties voor dubbeldiepe opslag, dat rechtstreeks is gekoppeld aan de productie. Bij een temperatuur van -25 °C zorgen 3 energiezuinige Exyz magazijnkranen voor de in- en uitslag van de pallets met een verwerkingscapaciteit van 150 pallets per uur – met 3600 pallet bewegingen per dag.

Brandveilig door laag zuurstofgehalte

Een intelligent logistiek concept – bestaande uit een SAP materiaalstroom systeem en een modern transportbaansysteem – zorgt voor de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden, maximale procesefficiency en een optimale voorraadbeschikbaarheid. De volledig geautomatiseerde processen bij de goederenexpeditie worden ondersteund door een pallettransportbaansysteem met uitsluisbanen, luchtsluizen en een overdrachtstation waar de goederen worden gekoeld naar een temperatuur van -17 °C.

Aangezien niemand het magazijn binnen mag, kan het zuurstofgehalte in het diepvries hoogbouwmagazijn worden verlaagd tot 15 %, waardoor het brandgevaar tot een absoluut minimum is beperkt. Dit innovatieve magazijnconcept maakt het bovendien mogelijk om energie te besparen, met een positief effect op het milieu tot gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven