Ga naar hoofdinhoud

Nieuw dc voor Van der Helm en Hudig Freight Services


Recent zijn Van der Helm Transportgroep Den Hoorn en Hudig Freight Services te Rhoon/Rotterdam gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Moerdijk.

De behoefte aan de nieuwbouw is ontstaan door de toenemende vraag naar opslag- en VAL-ruimte, alsmede de integratie van de logistieke activiteiten van beide ondernemingen. Het nieuwe complex vervangt de huidige zes locaties in Rotterdam en Den Hoorn/Delft. Twee locaties in Rotterdam zullen worden gehandhaafd voor klantspecifieke activiteiten.

Nieuwe voorzieningen
Het totale complex , dat eind 2007 zal zijn gerealiseerd, omvat 40.000m2 met een hoogte van 14 meter bestaande uit acht compartimenten. De meerderheid van deze compartimenten zal worden uitgevoerd volgens een smallegangenconcept en afgestemd worden op gebruik van hoogbouw magazijntrucks op basis van inductie geleiding. Daarnaast zullen er diverse VAL-voorzieningen worden gecreëerd voor o.a. assemblage en testactiviteiten voor hoogwaardige elektronica. Ook zal een moderne inpakstraat opgenomen worden.

Interne logistiek
Het pand zal gebruikt worden voor een grote verscheidenheid van producten, waaronder IT-gerelateerde artikelen, consumentenelektronica, textiel en schoenen.
De interne logistiek zal worden aangestuurd door een WMS/ERP-systeem met aansluiting van RF-barcodescanners. Diverse real-time en klant-specifieke managementrapportages worden te zijner tijd geplaatst op de webreportserver HELIC, die 24/7 beschikbaar zal zijn voor de klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven