Nestlé Purina plant met Transporeon • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nestlé Purina plant met Transporeon


Nestlé Purina PetCare Europe (NPPE) gaat alle internationale transporten plannen met de e-logistics oplossingen van Transporeon. Het bedrijf voerde een uitvoerige marktstudie uit en koos uiteindelijk voor Transporeon omdat dat bedrijf het beste beantwoordde aan de specifieke eisen van NPPE. De lokale ondersteuning in alle landen waar Nestlé Purina aanwezig is, was hierbij van bijzonder belang.
Martin Robinson, Manager Transport & Logistics Services Nestlé Purina, legt uit: “In 2006 besloten we dat een interne ploeg, uitgerust met de juiste instrumenten, het meest efficiënt zou zijn voor het beheren van onze internationale transportoperaties. We zagen ook meteen de kans om tegelijkertijd onze communicatieprocessen te vereenvoudigen. Vandaag hebben we de oplossingen van Transporeon geïmplementeerd in onze fabriekssites, zodat we de prestaties van de vervoerders en onze fabrieken nauwgezet kunnen volgen. En dit vanaf het moment dat een transportorder wordt geplaatst totdat de vrachtwagen zijn bestemming bereikt.”

Tiflow en Tislot
In deze eerste fase heeft Nestlé Purina gekozen voor de modules Tiflow en Tislot. Op basis van vooraf vastgelegde criteria, zoals postcode, type voertuig etc. wijst Tiflow automatisch de transportorders toe aan de verschillende vervoerders. Na ontvangst van alle relevante gegevens bevestigt de vervoerder zijn acceptatie met een muisklik. Tislot laat de vervoerders toe om tijdsvensters te reserveren, wat de doorlooptijd aan de laad- en loskaaien aanzienlijk vermindert. Met als resultaat dat het logistieke proces efficiënter verloopt en de vrachtwagens minder lang moeten wachten. Martin Robinson besluit: “Vandaag gebruiken wij Tiflow en Tislot maar in de toekomst denken wij eraan om ook de andere modules van Transporeon in te zetten. Zo willen wij een duurzame strategie ontwikkelen die voordelig is voor zowel de vervoerders, Nestlé Purina als het milieu, met name door het verminderen van het aantal lege kilometers.”

Transporeon logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven