Neopost pakt compact in voor Bol.com en Lasaulec Ga naar hoofdinhoud

Neopost pakt compact in voor Bol.com en Lasaulec


Neopost heeft in samenwerking met DocData, het bedrijf dat onder meer werkt voor Bol.com en de Bijenkorf, de CVP-500 inpakmachine ontwikkeld. Binnen een jaar verpakte de eerste CVP-500 meer dan 500.000 orders. Onlangs is de tweede machine geplaatst bij technische groothandel Lasaulec in Heerenveen en verwerkt al meer dan 1.000 orders per dag.

De verpakkingsmachine CVP-500 van Neopost uit Drachten biedt de oplossing voor het probleem dat dagelijks vele pakketten in te grote dozen worden verstuurd. Elke werkdag worden in Nederland naar schatting 600.000 pakketten bezorgd. Aan het inpakken en versturen van al deze pakketten hebben logistieke centra (3PLs, e-commerce en B2B) hun handen vol. De meeste dozen worden handmatig gevuld met product en zakjes lucht, omdat deze feitelijk te groot zijn, dichtgeplakt en voorzien van een verzendlabel. De CVP-500 automatiseert al deze handmatige fulfillment activiteiten volledig vanaf het moment dat een order uit het magazijn is opgehaald.

Doos op maat

De CVP-500 scant de afmetingen van iedere order en snijdt een doos op een zo klein mogelijke maat. Deze doos wordt vervolgens om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en met een label verzendklaar gemaakt. De machine is volledig flexibel wat betreft de vorm, afmetingen en het aantal producten (singles of multi’s) dat in één doos moet worden verstuurd.

Bekijk de video

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=619tIKr_moI

Samengevat

Deze inpakmachine biedt een aantal voordelen voor de operatie in een magazijn, het transport en voor de ontvanger van ieder pakket. Kostenbesparingen door verhoogde productiviteit, lagere verzendkosten en minder materiaalverbruik zorgen ervoor dat de investering in een CVP-500 snel kan worden terugverdiend.

  • Productiviteit: 10 keer sneller inpakken dan met de hand;
  • Transportvolume: reductie van 50% ten opzichte van standaard dozen, met als gevolg lagere transportkosten;
  • Verpakkingsmateriaal: géén onnodig vulmateriaal en circa 20% minder kartonverbruik;
  • Imago: eindklanten ontvangen hun order in de kleinst mogelijke doos zonder vulmateriaal;
  • Milieuvriendelijke oplossing: minder transport, minder verpakkingsmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven