Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse truckverkoop stijgt explosief


Het gaat goed met de verkoop van nieuwe vrachtwagens in Nederland. In de eerste tien maanden van 2007 is een kwart meer verkocht – in totaal 71.257 stuks – dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit is de hoogste stijging van alle West-Europese landen, zo blijkt uit cijfers van de Europese brancheorganisatie van auto- en truckfabrikanten ACEA.

Veel transporteurs kunnen bijna geen chauffeurs meer vinden voor hun wagens. Ondanks de dure brandstof groeit het transport snel door de bloeiende economie.

Vooral in oktober werden veel trucks verkocht, te weten 7.300 stuks van 3,5 ton en zwaarder. Dit is een toename van 38 procent. Oktober was overigens in de hele Europese Unie een recordmaand voor truckverkopers. Het percentage lag 35 procent hoger dan vorig jaar; de grootste stijging ooit, aldus ACEA.

De tegenvallende verkoop van vorig jaar, nadat de EU schonere motoren verplicht stelde, is de oorzaak voor de stijgende verkoop nu. Over de eerste tien maanden ligt de verkoop in de EU acht procent hoger tot inmiddels 1,8 miljoen stuks. Vooral in Polen, Slovenië en Letland zijn veel trucks verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven