Nederlanders tweede bij Internationale Staplercup 2008 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders tweede bij Internationale Staplercup 2008


Het Nederlandse team heeft afgelopen weekend de tweede plaats behaald tijdens de Internationale Staplercup in het Duitse Aschaffenburg. In een spannende finale wist Leo van Zogchel in de laatste seconde het Zwitserse team nog te passeren. Het Nederlandse team uit Nederland bestond naast Van Zogchel uit Ton Aveskamp en Paul Basters. Het drietal had eerder de Nederlandse Heftruckcup gewonnen, in juni bij MotracLinde in Almere.

MotracLinde’s marketing manager Joep Barenbrug spreekt van ‘een fantastische prestatie’. “Na twee voorronden stonden wij op de derde plek en hadden we een finaleplaats bereikt. Op zich al goed, maar dat wij in de finale, en dan in de laatste minuut nog de tweede plaats bemachtigen, maakt het feestje toch wel compleet.” De eerste plaats was voor Duitsland, derde werden dus de Zwitsers. Tijdens het evenement moesten de deelnemers parcours rijden op diverse Linde-trucks, waaronder een R16 reachtruck, een H20 verbrandingstruck en een E18 elektrotruck.

Staplercup 1 

Dik tevreden
Het zilveren team zelf is ook dik tevreden met het resultaat. “Het deelnemen is al leuk”, zegt Ton Aveskamp, die eerste werd bij de Nederlandse Heftruckcup. “Het is mooi om te zien wat al die heftruckchauffeurs kunnen presteren op diverse machines. Zeer indrukwekkend!”
De drie leden van het ‘MotracLinde Dream Team’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam bij grote klanten van de Almeerse Linde-importeur. Zo werkt Ton Aveskamp bij Van Buren Bouwmaterialen te Nijverdal, Leo van Zogchel bij Flextronics Logistics te Venray en Paul Basters bij The Knowledge in Tilburg.

Kinderreuma
De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Het kampioenschap is ooit begonnen als Duits kampioenschap heftruckrijden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement. Liefst 14.000 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de Marktplatz in Aschaffenburg, waar het wedstrijdparcours stond opgesteld. Met het heftruckspektakel is 10.000 euro ingezameld voor de Kinderreumastichting (Kinder-Rheumastiftung). De Staplercuporganisatie draagt deze stichting al een aantal jaren een warm hart toe.

Staplercup 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven