Nearshoring: Air up vestigt naast logistiek ook productie in Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nearshoring: Air up vestigt naast logistiek ook productie in Nederland


In navolging van een nieuw warehouse in Nederland, brengt Air up nu ook de productie van zijn geucapsules over naar ons land. In Rotterdam worden sinds vorige week officieel de capsules geproduceerd.

Nearshoring of reshoring, steeds meer bedrijven overwegen het of zetten de stap. Air up doet het laatste. De producent van water met een smaakje/geurtje hevelt zijn productie van geurcapsules over naar Rotterdam. Eerder nam het al een distributiecentrum in Veghel in gebruik.

Duurzaamheid

Hiermee zet het bedrijf een grote stap in haar duurzaamheidsstrategie op middellange en lange termijn, omdat de transportafstand korter wordt richting de klant. Met het verplaatsen van de volledige pod-productie naar Nederland legt de scale-up, die nog maar drie jaar bestaat, de basis om de productie volledig in Europa te vestigen.

Zie ook
Reshoring rukt op: 20 procent wil productie terughalen uit Azië

Het nieuwe productiecentrum voor de air up-pods werd donderdag geopend in de Rotterdamse vestiging van Euro Caps, de grootste fabrikant van single-serve oplossingen ter wereld. In samenwerking met Optima, expert op het gebied van vul- en verpakkingsmaterialen, worden de pods vanaf nu voor alle Europese klanten vanuit de Rotterdamse vestiging geproduceerd.

Reductie verzendafstand Air Up

Met de nieuwe pod-productielocatie, en de andere aanstaande productiecentra-openingen dit jaar in Duitsland en Oostenrijk, vestigt de scale-up haar hele productie in Europa. Lena Jüngst, mede-oprichter: “Dit nieuwe productiecentrum voor pods in Rotterdam brengt ons een stap dichterbij een van onze belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen – de transportroutes zo kort mogelijk houden. Dankzij deze verhuizing kunnen we nu in totaal 430.000 pods vervoeren in slechts één vrachtwagen; wat neerkomt op meer dan 2 miljoen liter gearomatiseerd water! Dit maakt het vervoer van onze pods tot 99% efficiënter dan bijvoorbeeld dat van waterflessen van 500 ml voor eenmalig gebruik. Een belangrijke manier om de CO2-uitstoot te verminderen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven