Ga naar hoofdinhoud

Nabuurs schudt directie op met verse krachten


Nabuurs breidt zijn organisatie uit. Niet alleen met een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor. Ook wordt er geïnvesteerd in de organisatie.

Na de moeilijke coronajaren bouwt Nabuurs verder aan zijn organisatie. Werd recent nog de nieuwbouw aangekondigd van een distributiecentrum en hoofdkantoor bij Cuijk, ook aan de personeelskant wordt geïnvesteerd.

Directiewisselingen

 Er komt meer ruimte voor ondernemerschap binnen de verschillende business units. De directie is daarom uitgebreid met de komst van Sjak Hendriks als Financieel Directeur en Marcel Theunissen als directeur van de business unit ‘2nd Tier’. Bas Coenen wordt directeur van de ‘1st Tier’ activiteiten. “Mijn rol als Financieel Directeur is het ondersteunen van  beide business units in hun ondernemerschap en tevens het totaal van Nabuurs hierin te bewaken”, aldus Sjak Hendriks.

Sjak Hendriks – Financieel Directeur

Na zijn studie HEAO Bedrijfseconomie startte Sjak bij MSD. Een groot internationaal bedrijf waar hij in 28 jaar diverse functies heeft vervuld. In 2019 maakte hij de overstap gemaakt naar Nabuurs, zijn nieuwe verantwoordelijkheid: de finance afdeling. Vanaf februari 2022 is Sjak de nieuwe Financieel Directeur waarbij de korte lijnen en de dynamiek hem enorm aanspreekt.

Het doel is een slagvaardiger organisatie en een succesvollere aanpak van grote projecten. Daarvoor is meer focus op ondernemerschap nodig. De business units en directeuren zijn daarbij zowel operationeel als commercieel verantwoordelijk. “Met deze nieuwe structuur sluiten we nog beter aan bij de vragen uit de markt. We hebben meer slagkracht en zijn daardoor toekomstbestendig”, licht Hendriks toe.

“Samen en samenwerking. Daar draaide het altijd al om, maar in de nieuwe structuur komt dat nog beter tot zijn recht. We staan in nauw contact met onze klanten, de verladers en producenten, maar ook de klanten van onze klanten zoals de retailers en groothandels. Het doel is verder verduurzamen. Daarbij is samenwerking, met de gehele keten, essentieel. In de nieuwe divisiestructuur focussen we ons op waar we goed in zijn: de logistiek van en naar fabrieken en gebundelde aanvoer van DC’s in de Benelux. Door zelf grip te hebben op talentontwikkeling, automatisering en mechanisering blijven we optimaal wendbaar binnen de FMCG-markt”, aldus Bas Coenen, directeur 1st Tier.

Marcel Theunissen – Directeur Business Unit Tier 2

“Vol enthousiasme aan de slag met alle uitdagingen binnen de last-mile distributie, de kernactiviteit van onze 2nd Tier divisie. Het opschalen na twee zware Covid jaren in zowel auto’s als chauffeurs in de horeca distributie heeft hierbij onze eerste prioriteit. Daarnaast werken aan de nabije toekomst waarbij optimale service, kortere doorlooptijden én duurzaamheid hand in hand moeten gaan.

Met name in de binnensteden is het doel ‘zero emissie’. Dit kunnen we bereiken door de inzet van elektrische voertuigen maar natuurlijk ook door het bundelen van goederenstromen naar de binnenstad. Wij zetten in op beide oplossingen waarbij onze decentrale  netwerkstructuur ons echt onderscheidend maakt”, vertelt Marcel Theunissen, de nieuwe directeur van 2nd Tier.

Al sinds 1999 is Marcel Theunissen werkzaam binnen Nabuurs. Toentertijd vanuit HBO studie Vervoersacademie binnen gekomen. Sindsdien de exceptionele groei van het bedrijf en de daarbij behorende professionalisering meegemaakt. Diverse functies gehad maar altijd aan de commerciële kant van het bedrijf gezeten. De laatste jaren als Business Development Manager verantwoordelijk geweest voor de tender- /offerte trajecten en het commerciële accountmanagement van de contract logistiek klanten.

“Wij zijn een betrokken familiebedrijf. Samen met alle collega’s en met onze klanten winnende logistieke concepten neerzetten. Door de nieuwe decentrale aansturing zijn we klaar voor de toekomst,” sluit Tjebbe Nabuurs af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven