Ga naar hoofdinhoud

Multiweld en Axitool in 2008 samen verder


Zusterbedrijven Multiweld en Axitool gaan vanaf 2008 samen verder onder de naam Multiweld. De organisatie Axitool gaat volledig op in die van Multiweld, die op haar beurt ongewijzigd blijft. Volgens Ben Engelen, grondlegger van beide organisaties, is de samenwerking voor beide bedrijven een grote stap vooruit en stelt het Multiweld in staat om haar groeiambities verwezenlijken.

Multiweld bestaat in oktober 2008 vijftien jaar. De in 1993 opgerichte lastechnische groothandel heeft vanaf het begin een duidelijke focus op las- en snijtechniek. De afgelopen veertien jaar is de technische groothandel uit Barendrecht uitgegroeid tot een van de voornaamste leveranciers voor las- en constructiebedrijven binnen de Benelux.

Beter herkenbaar
Om de duidelijke focus te behouden werd in 1997 zusteronderneming Axitool opgericht. Beide organisaties opereerden volledig zelfstandig met een eigen propositie, personeelsbestand, productassortimenten en volledig gescheiden klantenbestanden. Axitool heeft de afgelopen jaren allerlei importeurschappen verworven. Zo is Axitool in de markt vooral bekend om haar importeurschappen van Devcon, Molyslip, Brauer, Protex, Intrama en Carver.

 “Daar waar Multiweld zich profileert als groothandel met het specialisme las- en snijtechniek, worden in Axitool merken en producten ondergebracht die niet direct met dit specialisme affiniteit hebben”, aldus Jeroen Engelen, commercieel directeur Multiweld. “Vanwege de veelzijdigheid in marktsegmenten worden de producten van Axitool voornamelijk via een indirect verkoopkanaal aan de eindgebruiker verkocht.”

“Door alle producten en activiteiten van beide organisaties samen te brengen, zal er voor de buitenwereld een beter herkenbare marktpropositie ontstaan. Ook zal de sterke positie in bepaalde marktsegmenten meer zichtbaar worden en kunnen aanzienlijke kostenvoordelen worden gerealiseerd door het combineren van de marketinginspanningen en de daarvoor benodigde budgetten.”, aldus Olav de Swaaf, marketing manager Multiweld.

Aparte afdeling
De komende periode worden klanten, leveranciers en andere relaties van Axitool geïnformeerd over het verdere verloop van de samenvoeging. De geringe verandering heeft vooral betrekking op het indirecte verkoopkanaal. Om hen beter te bedienen, wordt binnen Multiweld een aparte afdeling opgericht. Hiermee worden de belangen van beide afnemersgroepen gescheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven