Ga naar hoofdinhoud

MotracLinde ontvangt hét duurzaamheidscertificaat van Nederland


In december vorig jaar heeft een audit plaats gevonden waarbij getoetst is of MotracLinde aan de strenge eisen voldoet uit de CO2-Prestatieladder. MotracLinde heeft als organisatie aangetoond hieraan te voldoen en staat als eerste in de branche op de lijst van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) met meest duurzame bedrijven van Nederland

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, projecten én in de keten.

De ladder wordt als CO2-managementsysteem, als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt.

Duurzaamheid in de logistiek: hoe pakt MotracLinde dat aan?

Het doel van de ladder is organisaties stimuleren om de eigen CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en structureel te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot van de eigen bedrijfsvoering en in projecten terug te dringen.

MotracLinde is leverancier van innovatieve en duurzame intra logistieke oplossingen, waarbij veiligheid, gezondheid en duurzaamheid centraal staan. De logistiek experts van MotracLinde adviseren klanten over hoe zij hun interne logistiek duurzaam kunnen inrichten of optimaliseren, passend bij hun situatie en budget.

Met de Linde hef-en magazijntrucks kunnen klanten energie besparen, de uitstoot verminderen en voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden. Daarnaast biedt MotracLinde tal van veiligheidsoplossingen die efficiënter en veiliger werken op de vloer bevorderen.

Lees hier een interview met onder anderen Geurt de Groot van MotracLinde.

Jaarlijkse controle

Elk CO2-Prestatieladder gecertificeerde organisatie wordt jaarlijks ge-audit door een onafhankelijke en geaccrediteerde certificerende Instelling. Een gecertificeerde organisatie heeft hierdoor gegarandeerd een werkend CO2-managementsysteem voor de organisatie en de projecten, dat jaarlijks wordt getoetst op ambities, reductie en continue verbetering.

ROI

Organisaties die zich laten certificeren volgens de ladder, ervaren dit als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.

Deze week ontving Geurt de Groot, een van de managing directors bij MotracLinde, het CO2-Prestatieladder niveau 3 certificaat uit handen van Jeroen Lammertse, directeur bij Aboma, de accrediterende organisatie. Leo Smit, directeur van SmartTrackers was ook aanwezig bij dit heugelijke moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven