Ga naar hoofdinhoud

Mooi derde kwartaal voor Jungheinrich


Jungheinrich meldt een uitstekend derde kwartaal van 2007 te hebben gedraaid. Het aantal opdrachten en de omzet namen verder toe en ook het resultaat ging ten opzichte van vorig jaar verder omhoog. Voor het eerst denkt Jungheinrich op een totale jaaromzet van rond de twee miljard euro uit te komen.

De wereldwijde vraag naar magazijnvoertuigen nam in het derde kwartaal van dit jaar met 8 procent toe. Over de drie eerste kwartalen van 2007 noteerde het bedrijf zelfs een plus van 10 procent.
 
Er werden wereldwijd 696.000 machines verkocht; een jaar eerder was dat nog 632.000. Met name Europa deed het goed, met een stijging van liefst 18 procent. Oost-Europa deed zich gelden met een toename van 44 procent, en trok daarmee het westen van Europa (dat een plus van 14 procent noteerde) mee omhoog. Ook in Azië en China werden mooie plussen genoteerd (15 c.q. 21 procent), maar in Noord-Amerika gaat het nog altijd niet goed (-12 procent). Dit is overigens niet alleen een Jungheinrich probleem maar een branchebrede tendens.
Bestuursvoorzitter Hans-Georg Frey van Jungheinrich toonde zich opgetogen over de cijfers:
“Het jaar 2007 is tot nu toe voor de branche en ook voor Jungheinrich bijzonder goed verlopen. Voor het komende jaar verwachten we een verdere groei van de markt, overigens wel met een licht teruglopende dynamiek. Wij gaan uit van een voortzetting van de positieve ontwikkelingen die we nu zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven