Minister overhandigt eerste ethanol truck aan Rotra • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Minister overhandigt eerste ethanol truck aan Rotra


Op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag heeft minister Cramer van Ruimte en Milieu aan directeur Machiel Roelofsen van Rotra de eerste ethanol vrachtwagen van Europa overhandigd. De biodieselmotor van de truck, gemaakt door het Zweedse Scania, stoot negentig procent minder CO2 uit dan een reguliere dieselmotor. De trekker is geleverd door de Scania-vestiging in Gaanderen.

De motor voldoet aan de strengste Nederlandse milieueisen, de zogenoemde EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) emissienorm. Met de Scania P270 twee-assige trekker heeft Rotra de derde generatie negen liter ethanol motor in huis gehaald. Deze motor is een doorontwikkeling van de negen liter motor waar de stadsbussen in Stockholm al twintig jaar mee rijden. Door deze ervaring met ethanol als brandstof heeft Scania de motor volledig voor deze alternatieve brandstof kunnen optimaliseren.

De vrachtauto is verder voorzien van een CP16 dagcabine met een comfortabele lage instap en de standaard veiligheids-kooiconstructie. Het computergestuurde schakelsysteem en de vernieuwde airconditioning maken het pakket compleet. Rotra voorziet zelf in de ethanol, middels de eigen op- en overslagterreinen. Hierdoor is de logistiek dienstverlener niet afhankelijk van derden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven