Minister bezoekt vestiging DHL in Veghel • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Minister bezoekt vestiging DHL in Veghel


Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft gisteren de Veghelse vestiging van DHL Exel Supply Chain bezocht. Doel van dit bezoek was om kennis te nemen van een aantal innovatieve ontwikkelingen binnen de logistieke sector.

Het bezoek aan Veghel maakt deel uit van de serie werkbezoeken die de minister momenteel aflegt. Van der Hoeven wil zo haar inzicht vergroten in de unieke uitgangspositie die Nederland in logistiek opzicht inneemt en hoe deze logistieke toppositie door middel van krachtige innovatie op duurzame wijze verder te versterken.

Duidelijk beeld
De minister werd ontvangen door Karel van Ellinkhuizen, Managing Director van DHL Exel Supply Chain Nederland. Bij het bezoek was onder andere burgemeester Frankfort van Veghel aanwezig. Gedurende de rondleiding kreeg de minister een duidelijk beeld van de wereldwijde supply chain oplossingen die de verschillende DHL-divisies voor klanten kunnen realiseren.

Naast inzicht in de opslag en distributie van technologisch hoogwaardige producten voor verschillende klanten, kon de minister kennisnemen van verschillende toegevoegde waarde diensten. Daarbij was er onder andere aandacht voor pre-installatie, deelassemblage en technische distributie. Ook kreeg de minister uitleg over de manier waarop bepaalde producten, aan het eind van de primaire levenscyclus, geheel of gedeeltelijk geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Tot slot werd stilgestaan bij klantspecifieke transportoplossingen, waarbij het accent werd gelegd op de wijze waarop hier de coördinatie- en regiefunctie wordt uitgevoerd.
 
Tijdens de afsluiting van het bezoek bevestigde de minister het belang van de logistieke sector voor Nederland. Zij gaf bovendien aan ervan overtuigd te zijn dat Nederland door de innovatiekracht van de sector ook in de toekomst een belangrijke rol in de wereldlogistiek kan blijven spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven