Minder magazijnruimte beschikbaar • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Minder magazijnruimte beschikbaar


De beschikbaarheid van industriële ruimte in Nederland is in de eerste helft van 2007 verder gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Er is nu zo’n 7,9 miljoen m2 industriële ruimte beschikbaar, waarvan 20 procent (dus 1,7 miljoen m2) aan magazijnruimte.
Veelal is deze magazijnruimte verouderd; een groot deel staat bovendien structureel leeg. Dit blijkt uit een onderzoek van industriële vastgoedgroep Goodman over de Europese markt voor logistiek vastgoed. Tot 2010 verwacht Goodman meer dan tien procent rendement per jaar op Nederlands logistiek vastgoed. Dit is meer dan waar ook in Europa.
De huurgroei voor de periode 2007-2009 wordt geschat op twee procent, en ook dat is Europees gezien een topscore waarmee ons land in de top-3 van de Eurozone staat. Ook Ierland en Luxemburg scoren wat dit betreft hoog. In Portugal en Italië wordt een daling verwacht van het huurvolume. In ons land is de regio Schiphol nog altijd het duurst voor wat betreft het huren van industriële ruimte; een m2 kost daar gemiddeld € 96,00, terwijl de regio Venlo met € 55,00 bijna de helft goedkoper is.

De cargo-activiteit in de Rotterdamse haven nam in de eerste helft van 2007 met 4,2 procent toe ten opzichte van een jaar eerder; dit is met name te danken aan een stijging van dertien procent van het containerverkeer. Ook de Amsterdamse haven noteerde de eerste helft van dit jaar groei, na in 2006 al sterk te zijn gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven