Ga naar hoofdinhoud

Miljoenen boete heftruckproducent voor ongeluk met heftruck


Een rechter in Hidalgo County, Verenigde Staten heeft Hyster-Yale Group veroordeeld tot het betalen van miljoenen dollars aan een werknemer die gewond raakte bij een ongeluk met een vorkheftruck in 2017.

Hoge boetes als gevolg van een heftruckongeval zijn niet ongewoon. Zo kreeg een bedrijf in bouwmaterialen in Emmer-Compascuum een boete van 10.000 euro. Een Britse drankenleverancier kreeg begin dit jaar een boete van ruim  900.000 euro. De boete is een gevolg van een dodelijk ongeval in 2020. 

Maar dat een heftruckleverancier fors wordt beboet vanwege een ongeluk, komt minder vaak voor en zeker de hoogte van de boete. Het gebeurde Hyster-Yale in de Verenigde Staten recent, meldt Forkliftaction.com

Ongeluk heftruck

Christopher Zieske werkte als heftruckchauffeur in een magazijn in Zuid-Texas toen hij zijn evenwicht verloor, waardoor zijn linkerbeen buiten het bestuurderscompartiment kwam. Zijn been kwam klem te zitten tussen de vorkheftruck en een kolom in het magazijn, wat resulteerde in verwondingen waarbij het been vanaf de knie en daaronder moest worden geamputeerd.

Heftruckleverancier in gebreke

Advocaten van het slachtoffer weten het ongeluk op tekortkomingen aan de heftruck, Zo zou de truck vanwege een defect ontwerp geen veiligheidssysteem voor de inzittenden hebben, zoals een veiligheidsgordel of harnas, en het ontwerp slaagde er niet in Zieske te beschermen en zijn onderste ledematen binnen de cabine te houden terwijl de vorkheftruck in werking was, aldus de advocaten.

De rechter ging mee met deze uitleg en veroordeelde Hyster-Yale tot het betalen van een boete van USD10,5 miljoen aan het slachtoffer. 7 miljoen minder dan de eis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven