Ga naar hoofdinhoud

Miljardendeal: Trimble lijft Transporeon in


Trimble neemt cloudgebaseerd transportmanagementplatform Transporeon over. De deal moet Trimble’s Connect and Scale-strategie versterken en versnellen.

Trimble, dat gelooft in blije chauffeurs door techniek, neemt voor 1,88 miljard euro Transporeon over. Het softwareplatform van Transporeon biedt modulaire toepassingen die een wereldwijd netwerk bieden voor 145.000 vervoerders en 1400 verladers en vrachtontvangers. Trimble zal Transporeon overnemen van Hg, een investeerder in software en diensten en huidige meerderheidsaandeelhouder van de onderneming. Transporeon werd begin november op een veiling te koop aangeboden.

De aankoopprijs van 1,88 miljard euro zal naar verwachting worden gefinancierd door een combinatie van cash geld en nieuwe leningen. In verband met de overname heeft Trimble 1,88 miljard euro aan toegezegde financiering ontvangen, onder de gebruikelijke voorwaarden. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond en moet nog goedkeuring krijgen van mededingingsautoriteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven