Ga naar hoofdinhoud

Milieuzorg BührmannUbbens gecertificeerd


BührmannUbbens is officieel ISO14001 gecertificeerd. Hiermee is het milieuzorgsysteem van de totaalleverancier voor de komende 3 jaar gecertificeerd. De certificering is een verdere verdieping van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid van de leverancier.
“Milieu en verantwoord ondernemen zijn voor ons erg belangrijk. In het kader van ons Bewust BührmannUbbens-beleid voeren we al milieubesparende maatregelen uit. Met het ISO14001 certificaat maken we deze activiteiten ook echt officieel, niet alleen voor onszelf, maar ook naar onze klanten en leveranciers toe”, licht Boris Kasteel toe.

In de audits lag de nadruk op de thema’s energie, afval en brandveiligheid. Hiervoor heeft BührmannUbbens een compleet milieumanagement systeem opgezet met doelstellingen op het gebied van afvalreductie, reductie carbon footprint maar ook reductie van verpakkingsmaterialen. Deze doelen zijn onderdeel van de managementrapportages en zijn daardoor continue onder de aandacht.

In 2010 startte de leverancier de campagne ‘Bewust BührmannUbbens’. Een aantal praktische voorbeelden waarmee de totaalleverancier al resultaten boekt en die ook uit het ISO14001 rapport naar voren kwamen, zijn de reductie van CO2-uitstoot van de vrachtwagens, het verwezenlijken van een optimale routeplanning en een betere beladingsgraad van de vrachtwagens en het gebruik van een retoursysteem voor grote pallets en flensdoppen. Ook worden leveranciers periodiek beoordeeld op de geleverde kwaliteit, is er een goed afvalbeheersysteem, wordt er in de enveloppenfabriek gebruik gemaakt van inkt op waterbasis en gedrukt zonder alcohol. Alle afvalstoffen worden gereguleerd en 90% van het spoelwater wordt teruggewonnen en opnieuw gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven