Ga naar hoofdinhoud

Michelin zet actie dubbele garantie in 2008 voort


Gebruikers van Michelin XZM-banden kunnen hun hart ophalen. De bandenleverancier biedt ook in 2008 de dubbele garantie op de banden voor vorkhefrucks.

Met de slogan ‘Twee keer zoveel uren en niet tevreden, geld terug binnen negentig dagen’ belooft Michelin dat de XZM-banden twee keer langer meegaan dan volrubberbanden en diagonale banden. De actie loopt tot 31 december 2008. Dankzij de garantie kunnen Michelin-klanten gedurende negentig dagen XZM-banden voor vorkheftrucks testen. Voldoen deze niet aan hun verwachtingen, dan krijgen zij hun geld terug. De garantie ‘twee keer zoveel uren’ is twee jaar geldig vanaf de aankoopdatum.

Verschil
Om van de garantie te profiteren, koopt de klant minimaal twee Michelin XZM-banden voor vorkheftrucks in een van de veertien geselecteerde afmetingen (van 8 tot 15 inch) en stuurt het inschrijvingsformulier in, verkrijgbaar bij de verkooppunten. Voorwaarde is wel dat de Michelin XZM-banden gebruikt worden in vergelijkbare omstandigheden als volrubber banden of diagonale banden van concurrerende merken (hetzelfde type vorkheftruck, dezelfde werkzaamheden). De prestatie van de band wordt berekend op basis van het aantal uren tussen montage en demontage (demontage op het ogenblik dat er 1 mm restwaarde rubber is). Een voorbeeld: wanneer volrubberbanden 1500 uur presteren, belooft Michelin dat de XZM-banden twee keer langer meegaan, dus ten minste drieduizend uur. Liggen de prestaties lager (bijvoorbeeld 2600 uur), dan krijgt de klant het verschil terugbetaald (in dit voorbeeld dertien procent van de aankoopwaarde van de banden*).

Michelin hoopt met deze garantie te bewijzen dat het een technologische voorsprong heeft op de concurrenten en dat de kwaliteit van haar banden een belangrijke rol kunnen spelen bij het terugdringen van de bandenkosten voor vorkheftruckgebruikers.

* Berekend als volgt: (3000-2600)/3000 = 13%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven