M&G Group bouwt 39.500m2 groot warehouse met 'bijzondere inzet' op ecologie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

M&G Group bouwt 39.500m2 groot warehouse met ‘bijzondere inzet’ op ecologie


M&G Group brengt de productie en distributie van producten voor rookgasafvoer en ventilatie onder in een nieuw warehouse.

M&G Group bouwt een nieuw distributiecentrum in Assen. Te midden van de oplaaiende verdozingsdiscussie bouwt Borghese Logistics aan de A28 een warehouse van 27.000m2 voor het installatiebedrijf. Juist vanwege die verdozingsdiscussie wordt er fors aandacht besteed aan ecologie, aldus de ontwikkelaar.

Oppervlakte warehouse

Het nieuwe onderkomen wordt 12 meter hoog en krijgt een totale oppervlakte van 39.500 vierkante meter. Daarvan is 27.000 vierkante meter bestemd voor productie, inclusief een uitgebreide R&D-ruimte waarin M&G nieuwe producten kan ontwikkelen en testen. Een ander deel met een oppervlakte van 12.000 vierkante meter wordt ingericht als conventioneel magazijn.

Half januari is  de bouw gestart. M&G Group, dat op dit moment nog twee locaties in Noord-Nederland heeft voor de ontwikkeling, productie en distributie van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie, gaat zijn dc’s samenvoegen in Assen.

Ecologie

Het pand wordt zo gesitueerd, dat er zoveel mogelijk bomen konden blijven staan. Aan de achterzijde van het pand zal een bos worden ingericht voor de grote bosmuis. “Daarmee geven we gehoor aan de sentimenten over de verdozing van het landschap”, stelt Tessa van Voorthuizen, Real Estate Developer bij Borghese Logistics. “Door de rest van het pand een groene, taps toelopende wand te geven, laten we het pand zoveel mogelijk opgaan in het Drentse landschap.”

Investering in groen 

In overleg met M&G Group heeft Borghese Logistics nog meer maatregelen genomen. Zo is rekening gehouden met de vliegroutes van vleermuizen. Het stuk grond aan de linkerzijde, voor mogelijke toekomstige uitbreiding, wordt nu ingezaaid met wilde bloemen en planten, zodat bijenpopulaties hun steentje kunnen bijdragen aan de biodiversiteit.

Om een goede afwatering te waarborgen en verdroging van het landschap tegen te gaan, worden de 302 parkeerplaatsen voorzien van graskeien.

Adiabatische koeling

Het gebouw zelf is eveneens ontworpen met het oog op duurzaamheid. Door gebruik te maken van adiabatische koeling en ventilatie – met water als koudemiddel – zijn de 300 medewerkers in het pand verzekerd van schone, frisse lucht en een aangenaam binnenklimaat. De parkeerplaats krijgt laadpalen, waarbij twintig procent van de parkeerterreinen alvast wordt voorbereid op het opladen van elektrische auto’s.

BREEAM

Ook voor andere verkeersstromen is volop aandacht. Door de fiets- en looppaden slim te situeren en te scheiden van het vrachtverkeer, kunnen alle medewerkers veilig hun werkplek bereiken. Op het dak komen bovendien zonnepanelen te liggen. “Het pand beschikt in elk geval over een BREEAM-Very Good certificaat. Op dit moment onderzoeken we hoe dat kan worden geoptimaliseerd naar BREEAM Excellent”, legt Van Voorthuizen uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven