Ga naar hoofdinhoud

Manhattan en IBM samen in retail-oplossingen


De Distributed Order Management (DOM)-oplossing van Manhattan Associates heeft de IBM Retail Integration Framework-status gekregen. Dit framework benut open standaarden, om de communicatie tussen diensten, informatiebronnen en zakelijke processen toegankelijker te maken. Hierdoor vormen winkel en handelsbedrijf een op elkaar afgestemde omgeving, in plaats van losse eilandjes. Voorbeelden van deze open standaarden zijn Association for Retail Technology Standards (ARTS), Open Application Group Integration (OAGIS) en Global Standards (GS1).

Het IBM Retail Integration Framework-initiatief brengt platformonafhankelijke software-aanbieders samen, die oplossingen leveren voor de retail-industrie. Binnen dit initiatief werkt IBM samen met een selecte groep van IBM Business Partners, om oplossingen te testen die voldoen aan de eisen van nieuwe, op open standaarden gebaseerde winkelomgevingen.

SCOPE
Distributed Order Management (DOM) is onderdeel van Manhattan’s Order Lifecycle Management-suite binnen het Manhattan SCOPE -portfolio. SCOPE staat hierbij voor Supply Chain Optimisation – Planning through Execution. De oplossing maakt het voor retailers mogelijk om orders te verwerken vanuit meerder voorraadbronnen. DOM voorziet in verpakkingsmogelijkheden voor producten die online gekocht worden en vervolgens in de winkel opgehaald worden.

Verschepen
Het biedt ook mogelijkheden om orders vanuit de winkel of vanuit de leverancier te verschepen. Deze bedrijfsprocessen zijn mogelijk doordat zichtbaarheid wordt gecreëerd in de wereldwijde inventaris, een flexibele definitie van order workflow en ‘Services Oriented Architecture’ (SOA). De ‘Available-to-Promise’-webdienst van DOM maakt samenwerking met WebSphere Commerce mogelijk om zo een ‘best-in-class’ order selling- en fulfillment-suite te leveren.

Fulfilment verbeteren
Eddie Capel, executive vice president voor product management en customer support bij Manhattan Associates licht toe: “De validatie van het IBM Integration Framework zal het fulfilment-proces voor onze retail-klanten verder verbeteren. Manhattan zal de samenwerking met partner IBM voortzetten om te zorgen voor innovatieve ontwikkelen binnen de retail-industrie.”

SOA-implementatie
Het Retail Integration Framework incorporeert en bouwt op het succes van het IBM Store Integration Framework. Dit is een kant-en-klare SOA-implementatie die operaties binnen de winkel en het handelsbedrijf met elkaar verbindt. Op dit moment heeft IBM 75 business partners met applicaties en assets die te integreren zijn met het Store Integration Framework. Het Store Integration Framework is geïnstalleerd bij ruim 50 retailers die dit weer toepassen in ruim 25.000 winkels.
 

Manhattan logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven