Ga naar hoofdinhoud

Maersk waarschuwt: congestie en vertragingen duren voort in 2022


Belangrijke havens en hubs blijven kampen met congestie en dus vertragingen. De situatie blijft ‘bijzonder uitdagend’.

Maersk, dat eind vorig jaar een Aziatische warehouse gigant kocht, waarschuwt dat congestie in havens en terminals vertragingen zullen blijven geven in de supply chain van klanten, waarbij verschillende grote havens “bijzonder uitdagend” blijken te zijn.

Maersk stelde in november 2021 dat de containermarkt nog maanden verstoord blijft, inmiddels moet de rederij de prognose bijstellen. “Helaas is 2022 niet begonnen zoals we hadden gehoopt”, zei het bedrijf in een klantenadvies, waarop Lloyd’sList de hand heeft op weten te leggen.

Blog Jack van der Veen
Supply chain-infarct moet leiden tot gedragsverandering

Supply chain problemen duren voort

De pandemie is nog steeds aan de gang en helaas zien we nieuwe uitbraken die invloed hebben op ons vermogen om uw lading te vervoeren. De algemene ziekte blijft hoog, aangezien belangrijke havens in belangrijke regio’s nieuwe coronaviruspieken zien”, laat de rederij weten.

Vertragingen havens

De situatie is een mondiaal probleem waarbij Europa geen uitzondering is. De meeste havens in het noordelijke bereik melden vertragingen bij het aanlopen van schepen van één tot vier dagen. In het VK bedragen de wachttijden voor het aanleggen van schepen zeven tot tien dagen, aldus Maersk.

Lichtpuntje

“Hoewel de cijfers verre van optimaal zijn, zijn we verheugd over de ontwikkelingen”, zei Maersk. “De haven van Antwerpen moest vorige week tot 10 dagen wachten. Deze week zouden de aantallen kunnen dalen tot twee dagen.”

Lees ook
Hamburg Süd boycot expediteurs: Fenex verbolgen en waarschuwt voor extra druk op wereldhandel

Verenigde Staten extreme vertraging

In de VS registreerden terminals grotere vertragingen.

In Los Angeles en Long Beach varieerden de vertragingen voor het aanleggen van schepen van 28 dagen tot 45 dagen, waarbij alle Noord-Amerikaanse westkusthavens ofwel “uitdagend” of “kritiek” waren.

Situatie China

In China heeft de uitbraak van het coronavirus in Beilun nog geen effect op de containerscheepvaart op de vijf containerterminals van Ningbo. “Het aanlopen en vertrekken van schepen verloopt tot nu toe normaal, evenals laad- en losactiviteiten”, aldus Maersk in de klantenbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven