Ga naar hoofdinhoud

Maersk start bouw crossdock en coldstore dc op Maasvlakte 2


Maersk is gestart met de bouw van een X-Dock Magazijn op Maasvlakte II in Rotterdam. Maersk bouwt een crossdock dc en een coldstore warehouse.

Op een terrein van 185.000 vierkante meter aan de uiterste zuidpunt van de Amaliahaven. Bouwt Maersk een crossdock van 23.000 vierkante meter en een coldstore van 35.000 vierkante meter. Het plan werd vorig jaar al aangekondigd, nu is de bouw gestart.

23.000 vierkante meter warehouse

Het magazijn bestaat uit een oppervlakte van 23.000 m² met 120 docks. “Het nieuwe magazijn maakt een snelle en ongeëvenaarde levering van containers binnen enkele uren na aankomst mogelijk”, aldus Jens-Ole Krenzien, Managing Director Maersk Area North Europe Continent.

De crossdock zal worden gebruikt voor korte termijn opslag van ‘fast moving consumer goods’. De coldstore voor het overslaan van diverse agrofood producten, waaronder bevroren vlees, vis, groenten en vers fruit. “Het is de start van de bouw van een Maersk-magazijn dat zich aanzienlijk zal onderscheiden in ons Europese portfolio van distributiecentra.”

Duurzaamheid

Het magazijn wordt gebouwd volgens de BREEAM Excellent duurzaamheidsstandaard. “Daarnaast zullen we profiteren van een koelmagazijn dat naast het crossdock is gepland. De restwarmte van de toekomstige koelcel zullen we hergebruiken in het X-Dock magazijn. Dit bespaart jaarlijks meer dan 200.000 kilo-watt uren aan elektriciteit.”

Het warehouse moet half december opgeleverd worden. De operatiestart is gepland voor eind 2023, begin 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven