Maersk en Flexport investeren in start up voor flexibele warehousing • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Maersk en Flexport investeren in start up voor flexibele warehousing


Oware, een B2B-opslag- en distributiestart-up, heeft 3,3 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Met de miljoenen wil het bedrijf zijn idee van schaalbare en technologiegedreven opslag en distributie voor B2B en detailhandel uitrollen.

Schaalbare en technologiegedreven opslag (Airbnb-achtige initiatieven kennen we al) en distributie voor B2B en detailhandel. Dat belooft Oware. Bedrijven in Pakistan kunnen snel activiteiten starten vanaf meer locaties om meer klanten te bereiken, ongehinderd door operationeel intensieve en complexe logistieke planning en kapitaalinvesteringen die de bedrijfsgroei beperken, belooft de Pakistaanse start up.

Gelijk speelveld

Mede-oprichter Adil Nisar: “Onze oplossing voor dat probleem is gebaseerd op een gedeelde infrastructuur die bedrijven in staat stelt verkopen op te bouwen zonder hun kosten substantieel te verhogen”, legt Nisar uit. “Het doel is om het speelveld voor Pakistaanse bedrijven gelijk te maken, want momenteel hebben alleen de grote multinationals toegang tot moderne systemen.”

Flexport en Maersk

Een idee dat wordt ondersteund door Silicon Valley-investeerders, waaronder Flexport Fund en Ratio Ventures. Oware werd in juni 2021 mede opgericht door Maersk  en stelt bedrijven in staat te groeien door middel van flexibele opslag en intelligente distributie, waardoor flexibel kan worden gereageerd op vraagschommelingen en snellere en meer betaalbare levering van goederen, belooft Oware.

Oware heeft vijftien magazijnen geopend in vier steden met 500.000 vierkante meter aan ruimte te huur; bedrijven kunnen zich eenvoudig aanmelden om de ruimte die ze nodig hebben in een van deze faciliteiten te huren, in plaats van zelf opslagruimte te moeten zoeken.

Raza Kazmi, mede-oprichter bij Oware: “Er is een enorme kans in de B2B-beweging van goederen in de regio, maar deze blijft enorm onderbelicht. Lokale bedrijven blijven gevangen in een ondoorzichtige omgeving die te maken heeft met verouderde supply chain-systemen die niet meer geschikt zijn voor hun doel. We zijn op een missie om dat op te lossen”.


Oware richt zich voor nu enkel op Pakistan. Uitbreiding naar andere landen en continenten is nog niet duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven