Ga naar hoofdinhoud

Macropak in teken van duurzaamheid


Verpakkingsbeurs Macropak, die vandaag in Utrecht zijn deuren opent, heeft een speciale focus op duurzaamheid. NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg’ zei in zijn openingslezing dat een duurzame samenleving volgens hem ondenkbaar is zonder verpakken. “Maar of we ons doel uiteindelijk bereiken, zal afhangen van de samenwerking in de gehele voortbrengingsketen, van grondstofleverancier tot retailer en van merkartikelfabrikant tot recyclingonderneming. Wij blijven daarin voortrekker, door duurzame innovaties op basis van ketensamenwerking en creativiteit te stimuleren.”

Afval
Duurzaamheidsaspecten van verpakken zijn ondermeer het voorkómen van
productverlies, het efficiënt vervoeren van het product en het informeren van de consument-gebruiker. Verder moet er een bepaalde waarde toegevoegd worden, anders is verpakken in een markteconomie onmogelijk. De verpakking
wordt na gebruik van het product per definitie afval. Maar afval is alleen
maar afval als er verder niets meer mee wordt gedaan. Mede dankzij een stortverbod, vinden gebruikte verpakkingsmaterialen in Nederland altijd weer een nieuwe toepassing als nieuwe verpakking, nieuwe grondstoffen, compost of energiebron.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven