Maak kennis met het eerste ondergrondse micro-fulfilmentcenter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Maak kennis met het eerste ondergrondse micro-fulfilmentcenter


In Israël is begonnen met de bouw van een distributiecentrum onder de grond, schrijft Grocery Dive. Dit zogeheten micro-fulfilmentcentrum (MFC) komt onder de Shalom Meir-kantoortoren in Tel Aviv te liggen. 

Het wordt het eerste ondergrondse MFC op de wereld, aldus CommonSense Robotics, het in 2015 opgerichte bedrijf dat de bouw voor zijn rekening neemt. Het MFC zal gebruikt worden om de boodschappen van een Israëlische winkelketen binnen en uur bij de klant te kunnen bezorgen. Welke keten dat is, is nog niet bekendgemaakt. 

Het dc, dat eind 2019 wordt opgeleverd, meet 1600 vierkante meter en in de drie hoeken van het pand kunnen verschillende producten worden opgeslagen, waaronder gekoelde en ingevroren artikelen.

Bekijk hier een video van CommonSense Robotics.

Parkeerplaatsen

CommonSense Robotics werd in 2015 opgericht door CEO Elram Goren. Hij zag dat bovengrondse parkeerplaatsen moeiteloos worden omgekat tot parken en woningen, maar met ondergrondse parkeerplaatsen wordt maar weinig gedaan. 

“Deze donkere, raamloze ruimtes zijn niet geschikt voor huisvesting of recreatie, maar ze zijn wel goedkoop, direct beschikbaar en bevinden zich op toplocaties”, schreef Goren eerder in een opiniestuk voor Fast Company.

“Dit alles maakt ondergrondse parkeergarages perfect voor de opslag en distributie van e-commerce-bestellingen. Of het nu gaat om boodschappen, eten, kleding of consumentenelektronica.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven