Ga naar hoofdinhoud

Logistore wordt kennispartner van NVG


Logistore in Rossum, ingenieursbureau en kenniscentrum voor interne bedrijfslogistiek, is met ingang van 1 september jl. officieel kennispartner geworden van het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) op het gebied van groothandelslogistiek.

De krappere marges dwingen de groothandel steeds meer tot kostenbeheersing in het logistieke proces, met een hogere arbeidsproductiviteit in het magazijn als belangrijkste aandachtspunt. Trends als internationalisering, de logistieke voor- en nadelen van e-commerce (zoals meer orders, maar minder regels per order), uitbreiding van het dienstenpakket (bijvoorbeeld private labeling als productieactiviteit) en een dieper assortiment hebben grote invloed op de logistieke processen in het magazijn.

Uitdagingen
Er liggen volgens Logistore nog steeds enorme uitdagingen voor de groothandel, vooral als die zich als agile partner in de Supply Chain weet te profileren. De groothandel kan haar (potentiële) klanten zeer veel werk en dus kosten besparen door slimme procesinrichting (volgens het ‘lean-and-mean’-principe).

Levensbelang
Logistiek is dus van levensbelang voor de groothandel, zo stelt Logistore vast. Ondernemers zoeken altijd weer naar nieuwe wegen om een hogere productiviteit in het magazijn te behalen. Om een antwoord te krijgen op vragen als “hoe benutten we onze beschikbare ruimte efficiënter?”, “hoe verminderen we structureel het aantal pickfouten?” en “met welke oplossingen kunnen we onze grote voorraadverschillen voorkomen?”
 
Profileren en profiteren
Door de samenwerking met het NVG kan Logistore zich verder profileren als het logistieke kenniscentrum voor de Nederlandse groothandel. Tegelijkertijd kan het NVG in de slag om de kostenbeheersing profiteren van de kennis en jarenlange ervaring die binnen Logistore te vinden is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven