Ga naar hoofdinhoud

Logistieke universiteit steeds reëler


De komst van een logistieke campus in Den Bosch, waarvan een top-opleidingsinstituut onderdeel is, neemt steeds vastere vormen aan. Tijdens het recente werkbezoek van minister Maria van der Hoeven (EZ) aan DHL Exel Supply Chain, zei directielid Peter van der Meij van DHL nogmaals een warm voorstander te zijn van ‘de logistieke universiteit’ in Den Bosch. “Wat Nyenrode voor het bedrijfsleven is, moet dit instituut zijn voor de logistiek. Hier gaan we onze topmensen opleiden”, aldus van der Meij.

Goed plan
Het Brabants Dagblad meldde daags na het werkbezoek van Van der Hoeven dat ook zij niet afkerig staat tegenover de oprichting van een logistieke campus. “Als er een goed plan is, ga ik me daar hard voor maken”, zo verklaarde de minister aan het slot van haar bezoek aan Veghel.. “Wat ik heb gehoord en gezien heb, heeft de sector een toegevoegde waarde”, aldus de bewindsvrouw.
De minister vormt zich momenteel via een serie werkbezoeken een beeld van diverse innovatieve ontwikkelingen binnen de logistieke sector. De minister wil zo haar inzicht vergroten in de unieke uitgangspositie die Nederland in logistiek opzicht inneemt en hoe deze logistieke toppositie, middels krachtige innovatie, op duurzame wijze verder kan worden versterkt. Het bezoek aan de vestiging van DHL Exel Supply Chain en Vanderlande Industries in Veghel vormde onderdeel van deze serie werkbezoeken. 

Burgemeester
De minister werd bij DHL ontvangen door Karel van Ellinkhuizen, Managing Director van DHL Exel Supply Chain Nederland. Tijdens haar bezoek werd ze vergezeld door onder andere de burgemeester van Veghel, de heer Frankfort. Gedurende de rondleiding kreeg de minister een duidelijk beeld van de wereldwijde supply chain oplossingen die de verschillende DHL divisies voor klanten kunnen realiseren. Naast de opslag en distributie van technologisch hoogwaardige producten voor verschillende klanten, kon de minister kennis nemen van verschillende zogeheten toegevoegde waarde diensten. Daarbij was er onder meer aandacht voor pre-installatie, deelassemblage en technische distributie. Ook kreeg de minister uitleg over de wijze waarop bepaalde producten, aan het eind van de primaire levenscyclus, geheel of gedeeltelijk geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Tot slot werd ook nog even stilgestaan bij klantspecifieke transportoplossingen, waarbij het accent werd gelegd op de wijze waarop hier de coördinatie- en regiefunctie wordt uitgevoerd.

Belang
Tijdens de afsluiting van het bezoek bevestigde minister Van der Hoeven het belang van de logistieke sector voor Nederland. Ze gaf bovendien aan ervan overtuigd te zijn dat Nederland door de innovatiekracht van de sector ook in de toekomst een vooraanstaande rol in de mondiale logistiek kan blijven spelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven