Ga naar hoofdinhoud

Logistieke sector kampioen job hopper


Wisselen van baan gebeurt nergens meer dan in de sector transport en logistiek. Het hoge percentage flex- en oproepkrachten lijkt een oorzaak te zijn.

Job hopping is  in de sector transport en logistiek een populair verschijnsel. In geen enkele beroepsgroep wordt er meer van baan gewisseld dan in de logistiek. Zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Cijfers 2022

In 2022 waren er gemiddeld per kwartaal 363 duizend werknemers die van baan zijn veranderd. Dat is 4,7 procent van alle werknemers. Deze werknemers hadden een andere werkgever dan drie maanden eerder. Bijna 60 procent van de baanwisselaars werkte korter dan twee jaar in hun vorige baan. Dit blijkt uit een nadere analyse van nieuwe CBS-cijfers over wisseling van werkgever.

Werknemers die vertrekken naar een andere werkgever, zijn vaak nog maar kort in dienst. Van de 363 duizend werknemers die per kwartaal van werkgever veranderden, werkten er 213 duizend (59 procent) korter dan twee jaar bij hun vorige werkgever. Ruim 60 duizend baanwisselaars (17 procent) werkten vijf jaar of langer bij de vorige werkgever.

In het vierde kwartaal van 2022 was het aantal werknemers dat van werkgever veranderde, iets lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het aantal baanwisselaars daalde van 356 duizend naar 347 duizend. 

Flex

De meeste werknemers die van werkgever wisselen, deden dit vanuit een flexibele arbeidsrelatie. Van de baanwisselaars in het vierde kwartaal had 64 procent een flexibele arbeidsrelatie en 36 procent stapten over vanuit een vaste baan. Vergeleken met 2021 waren er in 2022 iets meer werknemers die vanuit een vaste arbeidsrelatie van baan veranderden.

Lees ook
Personeel vinden en houden vraagt meer dan alleen goed salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven